Ilustrační foto: pinterest.com
Rozmarýna, kráska ze Středomoří
27. 2. 2019Na tom Pražským mostě, rozmarýnka roste... Jistě si vzpomenete na starou lidovou písničku, kde se tahle rostlinka objevila v „hlavní roli“ a těžko říci, zda tam opravdu růst mohla.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
5.6.2020 23:37
Vámi uvedená písnička mi připomněla cosi hodně vzdáleného. Jako děti jsme jezdili občas na návštěvu ke strýci malíři, který byl velmi známý a byl jmenován zasloužilým umělcem. Byla s ním pokaždé velká legrace. jednou nás učil právě uvedenou píseň. Ovšem s jinými slovy.
Na tom pražském mostě, tancovalo koště, já mám p..... na dvě půlky, čekám až mi sroste. Ten vulgarismus jsem raději vytečkoval, abych nepopudil redakci. Strýc byl šprýmař až do své smrti v jeden a devadesáti letech.
Jitka Hašková
27.2.2019 15:39
Já tu písničku znám z dětství a zpívali jsme: Na tom prašným mostě....
Vladislava Dejmková
27.2.2019 14:41
Mně tedy rozmarýna přežije zimu za oknem v chladnějším pokoji úplně v pohodě. Na jaře ji zase vystrčím na balkon.
Hana Rypáčková
27.2.2019 08:31
No právě, zimu nepřežije, ale léto by jí na mé zahradě líbilo. V zimě jí ty správné podmínky nedám..
Jarmila Komberec Jakubcová
27.2.2019 07:57
Rozmarýna roste hodně ve Středomoří. V Chorvatsku rostla přímo před hotelem ve vyšších keřících. Mám ji také doma v truhlíku, ale jen maličkou.
Jitka Caklová
27.2.2019 07:19
Právě, nebo spíše právem, zřejmě díky své symbolice, nám kvete ve verandě za oknem :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA