Střípky z mého dětství - o houbách
Foto: autorka

Střípky z mého dětství - o houbách

24. 2. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Šumava je krásná, ale byli jsme tam s rodinou před mnoha lety. Pamatuji si, že se mi tam moc líbilo, i když jsem si domů tehdy přivezla rýmu a kašel. Ale příroda tam byla krásná.
Marie Ženatová
Díky za hezký článek. Na houby chodím také velmi ráda a to už od dětství...
Hana Rypáčková
Houbařinka zase bude v dubnu...Podtrnky to zahájí ..
Soňa Prachfeldová
Pěkné houbařské povídání. Také jsem od dětství s rodiči jezdila na houby na Plzeňsko. Tam ostatně jezdím dodnes. A na zámku Kozel bylo jedno kouzelné místo pod smrky a každým rokem jsem nacházela hříbky. Dnes smrky už jsou veliké, ale jak se vše chemicky ošetřuje, houby už tam nerostou.
Eva Mužíková
Také i já chodím ráda na houby, ale mnohdy je mám v koši jen do té chvíle, než někoho potkám. Téměř všechny rozdám. Zkrátka baví mne sbírání, konzumace pokulhává. Díky za hezké povídání.
Marie Faldynová
Bydlím už 40 let na Šumavě a sbírat houby jsem začala až jako dospělá. Ale i já miluji procházky lesem a pátrání po houbách. Co nespotřebuji, využijí ti, co už do lesa nedojdou. Těším se na další houbovou sezonu!
Věra Ježková
Vrátila jste mě ve vzpomínkách do brdských lesů u Příbrami. Na houby jsem chodila o prázdninách s prarodiči a maminkou. Moc ráda jsem je sbírala a čistila. Ale nejedla. Neměla jsem ráda tu „hmotu“, vůni ano. Báječnou houbovou omáčku mi babička musela cedit. Dnes už je sním, ale nevyhledávám; kromě žampionů a hlívy. Během VŠ jsem jezdila Vysočinu, kde jsem se naučila poznávat a jíst holubinky. Taky mám ráda bedly. Leč už řadu let nemám kam na houby chodit.
Zuzana Pivcová
Za tenhle příspěvek, Vlaďko, mockrát děkuji. Bylo to, jako bych se vrátila 60 let i trošku přes do Lomnice a okolí a šla tam na houby. Bohužel už ne s dědečkem, ale s maminkou a se sestrou. Jen to kyselo mi zůstalo celý život. Kvásek se občas někde v Praze dostane, dřív mi ho vozili i kolegové z archivu, kteří v Podkrkonoší měli chalupy.
Dana Puchalská
Děkuji za nádherné povídání o dětství. Ano houby a les,to bylo i moje dětství. Ale dědečka jsem si moc neužila, zemřel když mi byly 2 roky, ale měla jsem zase babičky a strýce a tety.
Jana Šenbergerová
Také jsem v mládí chodívala ráda na houby s tátou i dědečkem, v dospělosti s manželem a dětmi, později pak s vnoučaty a jejich rodiči. Všechny nás to bavilo a baví a měli jsme a máme rádi houbová jídla. Jen těch houbovým míst teď ubylo. Úplně jste mě vrátila do lesa plného vůní a hub. Dík!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%