Elektřina, nebo plyn? Správná volba záleží na řadě okolností
Ilustrační foto: pixabay.com

Elektřina, nebo plyn? Správná volba záleží na řadě okolností

21. 2. 2019

Na první pohled je odpověď na otázku, jakým způsobem je výhodnější vytápět dům či byt, víceméně jasná. Elektřina je přece dražší než plyn. Jenomže nelze započítávat jen ceny energií, ale také nepřímé náklady spojené s vytápěním. Zde už bilance tak jednoznačně nevychází.

energie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Patrik Poula
My bydlíme naštěstí ve vlastním rodinném domě na vesnici, takže jsme si mohli pořídit akumulační kamna z https://www.flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ a teplo si řídíme podle sebe. Většinou odpoledne, když přijdu z práce tak zatopím a do večera topíme. Přes noc z kamen sálá teplo, takže tu máme i ráno příjemné teplo :-) .
Libuše Zavadilová
Osobně bych v bytě byla určitě pro plyn. Elektřinu jen do trouby.
Dagmar Bartušková
V bytě mám vyhřívanou podlahu, jinak elektřina.
Marie Seitlová
Za 14 dnů budu měnit plynový kotel za kondenzační. Uvidím, jak budu spokojená. Známí mají tepelné čerpadlo a jsou nadmíru spokojeni, pořizovací náklady jsou vysoké, ale pak je to levné. Já už ale nechci tolik investovat.
Jitka Hašková
Bydlím v paneláku, máme ústřední topení - vlastní kotelnu na plyn, není to dálkové topení. Máme vynikající regulaci, zateplený dům a nízké náklady. V bytě jsem měla plynový sporák, když jsem revitalizovala byt před 14 lety, přešla jsem elektrický sporák se sklo-keramickou deskou. Bála jsem se, že s postupujícím věkem přijde zapomínání, mohlo by při vaření něco přetéct z hrnku, uhasit a oheň a malér s výbuchem by byl velký. Jsem ráda, že jsem to udělala, protože už jsem spálila za ta léta dva hrnce, které jsem musela vyhodit, ale žiji a žádný výbuch se nedostavil.
Karel Boháček
Topili jsme plynem. Dražší a hlavně vlhko v bytě, byla i plíseň. Přešli jsme na fotovoltaiku - pomalu nevíme co s proudem. Není to drahé, dotace přišli v pořádku a dohodili jsme i pár kšeftů okolo, takže jsme na 0 nákladech. Máme tepelné čerpadlo i klimatizaci, ohřev podlahou a bazénu. pokud v zimě bereme proud tak ho máme za 1Kč.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%