Foto: Spa hotel Lanterna
Slavnostní oběd: Hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou a bramborová kaše
23. 2. 2019
Jedním z oblíbených pokrmů jsou hovězí líčka, která často najdete na menu lepších restaurací. Zkuste si je připravit doma s pečenou kořenovou zeleninou a bramborovou kaší. Jak na to?
Potřebujeme:
600 g hovězích líček
2 cibule
100 g sádla
300 ml červeného vína
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
50 g másla
500 g brambor
100 ml smetany
100 ml mléka
100 g másla
Postup:
- Hovězí líčka opláchneme, osušíme, očistíme od blan a nakrájíme na stejné kousky. Osolíme je, opepříme a na sádle orestujeme dozlatova.
- Líčka vyjmeme a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Ke konci ještě přidáme lžičku rajského protlaku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a orestujeme „do zrcadla“. Pozor: je důležité odpařit co nejvíce vína!
- Přidáme líčka, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
- Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a rozšleháme s máslem, mlékem a smetanou. Pro hladší kaši můžeme brambory propasírovat přes sítko.
- Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky a opečeme dozlatova na másle. Osolíme ji a opepříme.
- Bramborovou kaši dáme na střed talíře, uděláme do ní důlek na líčka, vložíme je a posypeme orestovanou zeleninou.
Rada šéfkuchaře Josefa Tydlačky: Čím lepší víno, tím lepší líčka!
Hodnocení:
(4.4 b. / 8 h.)
Pro hodnocení se musíte přihlásit
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zorka Horká
23.2.2019 08:45
Ivano, řekla bych, že z fialových brambor :-)))
Anna Csanádiová
23.2.2019 08:42
Hovězí líčka miluju, dávám si v restauraci , doma to jím jen já. Recept vypadá dobře!
Jitka Hašková
23.2.2019 07:54
Daleko lepší recept je s kořenovou zeleninou na víně podle Pohlreicha, je to na webu. To ráda občas dělám. Je to poněkud finančně náročné.
Zpět na homepage
Zpět na článek