Ilustrační foto: ingimage.com
Muži, kteří pečují o ženy
13. 2. 2019Jsou to hrdinové, o kterých se nemluví. Rozšířenější je totiž model, kdy se žena stará o staršího nemocného muže. Jenže je mnoho partnerských svazků, které prožívají stáří v opačném modelu. Žena je těžce nemocná a muž je na tom lépe. On tedy zastává v domácnosti hlavní roli. Stará se o partnerku, vaří, uklízí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eliška Houšková
18.2.2019 07:20
Můj muž byl o osm let mladší a problém to pro nás nkdy nebyl. Nakonec jsem vdova, odešel, když mu bylo dvapadesát. Ale kolem mne je plno párů, kde je muž mladší a nevšimla jsem si, že by z toho někdo dělal vědu. Zato vidím kolem mne ženy, které se ve svém věku přes sedmdesát starají o své muže po mrtvici či jiné vážné nemoci, jsou utrápené, unavené a zničené, opravdu jim to nezávidím. Ono je to tak, že v tom věku by už potřebovaly samy pomoc, ale nemají šanci. Sama jsem měla příklad v rodině. Moje maminka, vdova, v pozdním věku veselá a samá legrace a moje tchýně, která se musela starat v opravdu pozdním věku kolem devadesátky o tchána, přestože by sama potřebovala péči, uplakaná, smutná, unavená.
Soňa Prachfeldová
15.2.2019 22:26
Je hrozné když přijdou takove těžké chvíle. Ne každý to ustojí. Partner, který to zvládá je opravdu, je skutečně na pokraji sil duševních i psychických. Když jsem to sama zažívala ,později jsem si říkala ,jak jsem to mohla vše ustát. Teď šílené časy zažívají moji známí, kamarádce vzali obě nohy a její manžel se hrozně trápí, jsou to nepředstavitelná muka. Takhle by to nemělo končit.
Dana Puchalská
14.2.2019 09:11
Postarat se o nemocnou manžela/ku je někdy víc než náročné. Vím o tom své. A smekám před každým, kdo to dokáže.
Karel Boháček
14.2.2019 08:05
Když moje mamka dostala rakovinu tak ji můj táta opustil, ještě v době nemoci už oprašovával jiné ženské. To mu nelze odpustit. Moje žena má už 15 let rakovinu a tak ji pomáhám jak můžu, prostě to beru automaticky a z lásky k ní. Nenávidím chlapy co utíkají od nemocných žen a i případně dětí.
Alena Tollarová
13.2.2019 20:58
Můj bratranec se do poslední chvíle staral o svou ženu, nemocnou rakovinou. Má můj obdiv, stejně jako všichni, kdo to dělají.
Jana Šenbergerová
13.2.2019 18:07
Před takovými muži se hluboko skláním. I když jsou fyzicky schopnější, mají to těžší než ženy, kterým je péče o někoho jiného bližší. Samozřejmě ne pro všechny a u mužů je to stejné. Zažila jsem to, tak vím dobře, co to obnáší. Je dobré, že se v této oblasti blýská na lepší časy a člověk v tom nemusí zůstat sám. Velkou pomocí by mohly být vznikající mobilní týmy péče o dlouhodobě nemocné, kteří tak mohou být doma.
Danka Rotyková
13.2.2019 17:27
Človèk míní, život mění. Kdo bude jednou koho opatrovat, to je ve hvězdách. Toho, kdo je na péči o nemohoucí osobu sám, toho lituji a myslím, že by to tak být nemělo. Pan Josef by měl požádat o pomoc. Jinak riskuje své zdraví.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA