Foto: autorka
Fotoreportáž: Na lovu
11. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
12.2.2019 23:08
Je to krásný přehled našich milých sousedů. Mám ale letos starost, co se děje u nás v malém parčíku mezi paneláky. Bydlím tu už 12. rok a pokaždé byl plný ptáků - kosů, sýkorek, vrabců, čermáčků i strak. Letos nic - nevidím žádného ptáčka. Dokonce ani holubi nepřiletěli celou zimu. Také je tu nezvyklé ticho. Snad se vrátí.
Soňa Prachfeldová
12.2.2019 08:59
Bezva Elenko, takové fotky bych měla vozit sebou ,někdy ty ptáčky nerozeznám, hlavně se musí do přírody ,na zahradu nám létají hlavně sýkorky , kosi , vrabci někdy i strakapoud. Díky krásné
Danka Rotyková
11.2.2019 22:17
Ptáčky pozoruju jako laik, někdy se i u nás objeví takový, kterého vidím poprvé. Zajímavý název je - Buteo buteo.
Elena Valeriánová
11.2.2019 18:28
Výra velkého asi z volné přírody nikdy mít nebudu. Sovu jsem zahlédla jen jednou a to vylétla těsně přede mnou z větve, na které seděla. Lekly jsme se obě a já jsem nestačila ani zamířit. Latinská jména jsem samozřejmě hledala na internetu, to bych si nezapamatovala. A já vám děkuji, že se zapojujete.
Libuše Křapová
11.2.2019 18:15
Elen, umíš :-) Co se týká názvů, mně se odjakživa líbí jeden - toho zatím nemáš. A to je bubo bubo. Bubák to ale není :-)
Naděžda Špásová
11.2.2019 16:55
Elen, v tomhle jsi opravdu mistr. Ptáka se mi vyfotit prostě nepovede a pozorovat je nemám možnost. Latinské názvy mají všichni docela zajímavé. Káně lesní nemá chybu, ostatně jako všichni ostatní.
Jana Kollinová
11.2.2019 14:02
Opět s potěšením prohlížím fotografie ptáků a přemýšlím kdy jsem kterého viděla v reálu. Těším se, že brzy budete mít i ledňáčka říčního (alcedo atthis), kterého jsem zahlédla v loni na Zámeckém rybníku. Líbí se mi název Buteo buteo. Dále Falco tinnunculus protože mi připomněl bílého psa Falca z filmu Nekonečný příběh a stejnojmennou záchrannou stanici pro nemocná zvířata. A racek se svým Ch. ridibuldus, v mé fantazii převedený na "moribundus," nemoc, kterou lékaři diagnostikovali jedné z pohádkových postav. Eleno, děkuji za prezentaci krásných opeřenců v naší přírodě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA