Vladislava Dejmková
14.2.2019 17:19
Omlouvám se, že hádanka nebyla dobře zadaná. Ale na druhou stranu alespoň někoho inspirovala k přemýšlení.
Řešení, které jsem měla připravené pro situaci, že D nechce jet s A:
jede tam A B - 1 minuta
jede zpět A. - 1
jede tam C D - 5
jede zpět B - 2
jede tam A B. 1
Ale ta loďka se na místo nevrátí, to je pravda.
Libor Farský
14.2.2019 15:18
Protože je Adam slušně vychován, tak bude myslet i na majitele loďky. Až oba kamarády převeze, svlékne se do naha a šaty nechá na tom druhém břehu. Pak převesluje zpátky na první břeh, aby loďku vrátil na původní místo. Načež skočí do vody, co nejrychleji ji přeplave, vezme své šaty do ruky a nahý utíká za kamarády k vlaku. Stihne to tak akorát. Naskočí do vlaku a oblékne se.
Jana Šenbergerová
12.2.2019 20:10
Vzhledem k tomu, že není v zadání uvedeno, že musí veslovat pokaždé jiný chlapec, nechala bych to na Adamovi. Je jedno, v jakém pořadí převeze ostatní. Mělo by mu to trvat 5 minut bez času, který by potřebovali na nastoupení a vystoupení z loďky.
Hana Rypáčková
12.2.2019 13:03
Asi to zůstane na Adamovi a loďku si majitel najde .. Myslela jsem . že je to s tou kozou psem a zelím..
Dana Puchalská
12.2.2019 11:14
Nebo je možná ta varianta že veslovat bude nejdřív Bolek co převeze Davida. Vysadí ho a vrátí se pro Cyrila, který pak zase vysadí Bolka a potom se vrátí pro Adama a ten převeze sebe a Cyrila. Nebo se veslování ujme Adam, do loďky dá oblečení ostatních 3 kamarádů a ty se budou držet bortu u loďky a nemusí ani plavat. Ale to musí mít Adam sílu, aby je utáhnul.
Zuzana Pivcová
12.2.2019 10:59
Já už jsem si to opsala při přípravě článku, takže jsme nad tím zase klasicky přemýšlely s Marcelou. Jednak jsme také dospěly k tomu, že by mohl veslovat jen nejsilnější Adam a ostatní by se postupně vezli, což by tedy bez přestávky zabralo jen 6 minut (tam a zpět). Nebo by vzal nejspíš toho nejslabšího kluka Davida, protože ten by to osobně nezvládnul, pak by se vrátil a třeba by jednou jel s Cyrilem druhý nejrychlejší Bolek a vrátil se (4 min., tedy už 6) a pak by se ti dva už nějak dohodli. Je ale fakt, že jsme si také všimly, že loďka zůstane u železniční stanice. To asi majitel nebude mít radost. :-D Leda, že by se odněkud vracel.
ivana kosťunová
12.2.2019 10:47
A ta loďka pak zůstane na druhé straně jak se k ní původní majitel dostane ?
Jitka Hašková
12.2.2019 10:07
Tak ať přeplavou, bude to nejrychlejší. Dělávalo se to, že se oblečení svázalo do uzlíčku a přivázalo na hlavu, takže zůstalo víceméně suché.
Vladislava Dejmková
12.2.2019 09:39
Jé, řešenī, že všechno cesty bude veslovat jeden chlapec mě vůbec nenapadlo. Je opravdu nejrychlejší. Zkuste najít i jiné řešení třeba v situaci, kdy se David bojí jet s Adamem a pojede jen když bude veslovat někdo jiný.
Eliška Murasová
12.2.2019 09:18
Nenapsala jsem , že by vždy vzal jednoho, vrátil se sám a vzal dalšího.
Načíst starší příspěvky