Foto: autorka
Zapadlí vlastenci
11. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
11.2.2019 11:09
Dobře si to pro nás zdokumentovala a krásně nás seznámila se svou vycházkou. To, že minulý režim nechal zdevastovat všechny tyto nádherné objekty a stavby, je obraz kulturního barbarství. A zuřím, protože církev odjakživa jenom bere a na opravu každého kostelíku, kapličky, fary se skládají věřící.
Zuzana Pivcová
11.2.2019 10:42
Soňo, díky za článek. Je to zvláštní, jak nerovnoměrně se zachází s památkami i původní zástavbou. Myslela jsem, že to po listopadu všude rozkvete, ale bohužel. Příkladem toho byla naše Invalidovna. Já vím, kde vzít naráz na všechno peníze? Protože za minulého režimu ty stavby, hlavně církevní už z principu, hrozně zpustly.
Hana Nováková
11.2.2019 10:19
Soňo, krásné povídání s doprovodnými fotkami. Souhlasím s vámi, že je škoda každé památky na doby dávno minulé, ale obce na jejich rekonstrukci nemají jistě peníze, je to jako u nás, potřebovali bychom kanalizaci, ale to je hudba budoucnosti, jsme malá obec jen kostel církev udržuje i zvoničku, ale na faru, která by byla nádherná opravená třeba pro kulturní účely, nebo jako nějaký stacionář nejsou peníze. Třeba položit ještě otázku Kam ty peníze od stát církvi jdou? Zatím to nikde není vidět... Třeba někdy, nebo nikdy, ale to už nechci dál rozebírat.
Alena Tollarová
11.2.2019 10:12
V Kozlech jsem přestupovala z autobusu na autobus cestou na Oblík a dost jsem se tam divila. Letos se určitě chci vypravit na Číčov i leckam jinam.
Mirek Hahn
11.2.2019 10:02
Bezva ! Taková místa mne zajímají. V Měrunicích je kostel sv.Stanislava. Sv.Stanislav je patronem Polska a v Čechách mu není zasvěceno moc kostelů... Já bych určitě nevynechal Chrámce, vinařství. Tam se budování vinic stalo i součástí rekultivace krajiny, výsypek.
Dana Puchalská
11.2.2019 09:32
Děkuju za zajímavý článek. A koukám jako blázen, jak dokázali v některých obcích krásné stavby nechat na pospas osudu. Mirošovice jsou toho důkazem č. 1. A je to doopravdy velká škoda a je mi to líto.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA