Ilustrační foto z pixabay.com
Mám ráda kuchařské knihy - XLVII. díl
10. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
10.2.2019 20:20
V Rumunsku jsme byli letecky v době N. Ceuausesca. Mohu si stěžovat snad jen na to, že občas na příkaz tohoto diktátora netekla voda. A před vchodem do masáží mi byly odcizeny pravé "vietnamky". V hotelu podávali výborné šašliky ze skopového a dost sladké zákusky chalva. Ale chutnaly. Z těchto receptů vybírám 1/, 3/ a 5/. Ryby mám ráda, ale bez luštěnin, mrkve a rozinek.
Eva Mužíková
10.2.2019 17:18
Zaujaly mne plněné papriky. Do Rumunska k moři autobusem v šedesátých letech, už nikdy více.
Jana Šenbergerová
10.2.2019 13:59
Líbí se mi mitinei, papriky plněné vejci, musaka, pečené ryby. A vína Murfatlar i Kotnari, o kterých se zmiňuje Zuzka, jsme měli rádi. Docela by mě zajímalo, jestli by mi chutnala i dnes.
Naděžda Špásová
10.2.2019 12:59
No, tak Rumunsko není můj šálek kávy, ale vzhledem k tomu, že tam nikdy nepojedu, tak to nevadí. :-)
Dana Puchalská
10.2.2019 10:03
Ta vína byla skvělá. Ano hygiena tam nebyla nic moc. Ale jídla, co ještě nyní manžel uvaří, jsou vynikající. Ještě dobré jsou čorby, což jsou husté a syté polévky.
Zuzana Pivcová
10.2.2019 09:38
Páni, v Rumunsku jsem byla před 45 lety na dovolené u moře, ale tamní kuchyni si už nepamatuji. Zato si stále ještě vybavuji, jak jsme měli téměř všichni zažívací potíže. jenže to bylo spíš z nečistoty. Recepty vypadají dobře. A také se ještě pamatuji na rumunské bílé sladké víno s názvem Murfatlar a Kotnari, které u nás bylo občas k dostání.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA