Aneb Z Vyšehradu na Výtoň. Tento, dvanáctý, výlet Do stovky se mi moc líbil; proto vám ho představuji v samostatném článku.
Vypravila jsem se na něj cestou od maminky z DS Háje. Vystoupila jsem z metra na stanici Vyšehrad. Jako startovní fotku uvádím pohled od metra na kostel Nanebevzetí Panny Marie a svatého Karla Velikého. Podle šipky jsem došla do ulice Na Bučance a poté k vyšehradským hradbám a vstoupila jsem do areálu Vyšehradu. Když mi srdce plesalo nad tou zasněženou nádherou, uvědomila jsem si, že jsem tam snad nikdy nebyla v zimě. Z Vyšehradu jsem sešla Vratislavovou ulicí na Výtoň. Odtamtud jsem odjela tramvají domů.
Chcete-li, vydejte se v mých stopách. Výhledy z Vyšehradu, které jsem samozřejmě také fotila, si nechám na jindy, nebo jen do Fota dne.
Foto: autorka
Procházka zimním Vyšehradem
7. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
7.2.2019 20:47
Vyšehrad mám ráda, několikrát jsem tam byla na procházce. Fotky jsou parádní!
Marie Seitlová
7.2.2019 19:24
Věrko moc pěkná procházka, na Vyšehradě jsem párkrát byla, ale ne v zimě. Vlastně jednou ano ,ale nebyl sníh, byla jsem v kostele na adventním koncertě pro naši organizaci. Udělala jsi moc pěkné fotky.
Naděžda Špásová
7.2.2019 18:28
Věrko, ty fotky jsou krásné. Na Vyšehradě jsem párkrát byla, dokonce i na jedné svatbě. Moc hezká procházka. :-)
Danka Rotyková
7.2.2019 16:31
Zasněžená Praha, i nyní je krásná. Děkuji za připomínku, na Vyšehradě jsem byla vždy jen v létě. Chce to změnu. ☺
Jaroslava Handlová
7.2.2019 12:13
Na Vyšehrad chodím moc ráda, ale v zimě jeho krásná zákoutí taky neznám. Věro, parádní fotky.
Jitka Hašková
7.2.2019 12:11
Vyšehrad je moje láska a jsem tam několikrát ročně. Blízko totiž bydlí moje kamarádka. Dříve jsme se scházely na Ostrčilově náměstí a šly nahoru na Vyšehrad, obešly jsme ho úplně celý, vždy se tam zastavíme v restauraci na něčem dobrém a jdeme dolů na Albertov. V posledních letech už chodíme od metra Vyšehrad, protože kamarádka má problémy se srdcem a nemůže chodit do kopce. V zimě tam moc nechodíme, obáváme se k pádu na ledu.
ivana kosťunová
7.2.2019 12:09
Věrko, fotky se moc povedly. Byla jsem tam zhruba před pěti lety v létě - davy lidí - tenhle zimní pohled je úžasný.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu