Ilustrační foto: ingimage.com
Spánek je nepřítel seniorů
7. 2. 2019Osmdesát procent žen v seniorském věku má problémy se spánkem. Totéž se týká sedmdesáti procent mužů. Každý, komu je nad pětašedesát let, rychle usíná a tvrdě spí, je naprosto šťastnou výjimkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
7.2.2019 19:33
Škoda že si nemůžu nastavit vypnutí rádia, usnu při jeho poslechu, ovšem po pár hodinách mne probudí a mám problém opět zabrat. U mne je největší problém buzení na toaletu Snažím se pít naposledy okolo šesté večer, ale někdy to nejde dodržet... Ráno bych pak dokázala spát do devíti...
Jana Slavíková
7.2.2019 18:34
Kdyby byl spánek nepřítel, asi by mi škodil. Ale spánek je můj kamarád, trávím s ním minimálně 7 hod "nočně"
Marta Kovacsiková
7.2.2019 17:46
Já ráda usínám při poslouchání rozhlasu. Nastavím si poslech na hodinu a vždycky usnu.
Věra Halátová
7.2.2019 15:08
O spánek druhých se absolutně nezajímám, takže nevím nic o nespavosti lidí nad 65 roků. Že bych byla ta výjimka? Ty ženy, které nemohou spát, protože je ruší manžel - tak si oddělte ložnice.
Danka Rotyková
7.2.2019 15:01
Teď už jsem se spaním v pohodě. Ale v době, kdy jsem denně vstávala do práce, jsem byla v jakémsi permanentním napětí, celý den jsem myslela na to, abych všechno stihla a hlavně neonemocněla. Vypěstovala jsem si tak lehké spaní, že jsem se budila při sebemenším hluku. Když přišel důchod, po pár dnech jsem se zklidnila tak, že usínám dobře a pokud se v noci probudím a nemohu zaspat, čtení mi pomůže. Ráno se budím o poznání později, než v předchozích 40 letech a jsem odpočatá. Uvědomila jsem si, že mám oproti jiným tu výhodu, že spím v pokoji sama. Nedivím se manželům, kteří se navzájem budí, řešili jsme to s mým manželem určitě více než 20 let, podobně jako moji známí. Tedy - žádná novinka.
Věra Ježková
7.2.2019 13:36
Můj nepřítel není spánek, ale nespavost. Navštěvuje mne každou noc. Bylinky, jablko a podobné věci mi nepomáhají; prášky jsem užívala pouze občas, když jsem potřebovala být ráno svěží v práci. Takže více, či méně trpělivě čekám, až spánek přijde.
Jarmila Fialová
7.2.2019 12:58
Podle diskuze v článku většinou za špatný spánek může partner :) .Protože spím sama,jsem tedy šťastná vyjímka.
Zdenka Soukupová
7.2.2019 12:29
Když mi bylo 35 let a moje pětasedmdesátiletá tchyně si občas postěžovala, že špatně a málo spí, nemohla jsem pochopit, o čem mluví. Dnes to vím naprosto přesně. Ale co s tím? Článek je zajímavý, ale bohužel radu jsem v něm neobjevila.
Dana Puchalská
7.2.2019 10:53
Dříve jsem byla schopná zapsat cokoliv, takový jsem byla spáč. Teď se budím i brzy ráno, ačkoliv už nemusím. Ale usínám většinou dobře. Doufám, že se to nezmění. Ano, dobrý spánek je základ nejen v seniorském věku. Říkalo se, že starší lidé už tolik spánku nepotřebují, nebo se nad něco změnilo?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA