Ilustrační foto: pixabay.com
Léčivá moc kaštanů - na problémy s cévami, na bolestivé svaly, kolena či otoky nohou
4. 10. 2020Nasbírejte si kaštany. Mohou být nejen hezkou dekorací v domácnosti, ale také léčivým prostředkem na řadu nemocí. Lidé proto často nosí kaštany v kapse, ale už málokdo ví, že z kaštanů lze vyrobit i účinnou tinkturu proti řadě neduhů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
6.10.2020 10:07
Moje maminka vždy měla kaštan v kapse a říkala , že dodává člověku sílu. Dávala nám ho vždy do kapsy a říkala , že když ho budeme žmoulat v ruce, tak nám dodá sílu celého stromu.Moc tomu nevěřím ,ale kaštany si vždy nějaké nasbírám a jeden dám do kapsy a přitom si vždy vzpomenu na maminku.
Eva Braunová
5.10.2020 19:32
Dávat si tolik kaštanů podle věku to jsem ještě neslyšela,ale podle vypočítaného čísla z data narození to ano.Třeba 18.3.1958´= 35 čísla se sečtou , 3+5=8 to je moje číslo a tolik kusů mám v sáčku.Nakládám si kaštanové květy do vodky a jsou na vnitřní užívání.
Eva Mužíková
5.10.2020 16:27
Shodou okolností jsem včera nesla do krmelce v lesoparku vlašské ořechy a tvrdá kůrky chleba.. Korýtko bylo plné kaštanů, které tam dal někdo v dobré víře, že je zkonzumují srnky.. Tak jsem je naházela pod krmelec, aby se k ni dostali divočáci. Kdybych si jich 75 vzala domů do polštáře, ani by to nebylo znát...
Zuzana Pivcová
5.10.2020 15:50
Na kaštánky nedám dopustit, několikrát mi pomohly po pádu, na uhozeniny i odřeniny u mě působí výtečně.
Jana Šenbergerová
5.10.2020 14:08
Takové "mazadlo" by se moc hodilo, každou chvíli někde něco skřípe a bolí. Paradoxně slivovice by byla, ale ty kaštany v našem okolí nějak nevídám.
Martina Růžičková
5.10.2020 08:52
Kaštanům těžko odolávám. Je mi líto, že vnučka odrostla vyrábění figurek. Tak je nosím aspoň po kapsách. Recept na mazací tinkturu je dobrý nápad. Vím, že výtažky z kaštanů jsou součástí některých prodávaných mastí na křečové žíly.
Marta Kovacsiková
4.10.2020 19:42
Také jsem si ušila sáček na kaštany. Má jich tam být tolik kolik je vám let+jeden navíc. A pod polštářem mají být prý jen do prvního jarního dne. Včera jsem to našla někde na netu. V kapsách nosím jako šmoulátka.
Alena Tollarová
4.10.2020 19:27
Já mám kaštany pod polštářem, spím na nich. Už jsem si loňské vyměnila za čerstvé.
Margita Melegova
4.10.2020 18:42
Dekuji za radu, odrazovala mne ta tvrda slupka, konecne vim jak na mrsku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA