Ilustrační foto: ingimage.com
Strach ze samoty - epidemie 21. století
1. 2. 2019
Než být sama, budu s mužem, přestože mě podvádí. Jedu na dovolenou s kamarádkou, kterou nesnáším, ale nechci být sama. Sedím celé večery u piva v hospodě, nebaví mě to tam, ale lepší, než být sám.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie 00000
16.5.2020 17:30
Mám ráda lidi, společnost - ale "odsaď - pocaď". Je pravdou, že někteří moc zábavní nejsou - buď mluví o vnoučatech, nebo nemocech, a nebo nadávají na všechno, co se mihne kolem. A nejhorší jsou seriáloví maniaci ... Takže s nimi vydržím tak hoďku, dvě, a mizím.... A dělat společnost někomu, kdo sám se sebou nevydrží - to nelze. Když někdo sám se sebou nevydrží, jak s ním může vydržet někdo jiný?
Vlasta Simonová
18.6.2019 14:03
Považuji za neštěstí, když má někdo ve stáří ještě tak rozbouřené hormony, jako ta paní popisovaná v článku. Něco takového přímo lituju a všechny kolem ní stejně tak. Znám pár podobných, není snad nic horšího. Než takové dělat společnici, to raději budu sama doma třeba si houpat nohama. To je samozřejmě nadsázka. Já myslím, že škodí všeho moc, zlého i toho dobrého, nejlepší zlatá střední cesta, klid v duši a ve stáří hlavně v těch hormonech, divočinu nechat mladým...
Katarina Schultzova
3.2.2019 19:41
Človek si na samotu musí zvyknúť. Čítala so jedno motto o samote ,, Samota nezradí, má svoje kúzlo a hocikedy ju môžete ukončiť. A je to pravda.
Dagmar Bartušková
3.2.2019 08:19
Samotu ne, o tu nestojím. Netoužím se zakuklit. Mám ráda společnost, lidi. Chci se s nimi smát, radovat, sportovat i tancovat. A pokud zatoužím být někdy sama, tak jsem. Ale to je něco úplně jiného...
Zuzana Pivcová
2.2.2019 19:43
Rozhodně nemíním dělat "z nouze ctnost" a jen proto, že jsem sama, tvrdit, že je to to nejlepší. Ale já jsem opravdu ráda sama. To ostatně dokazuji i tím, že mám čím dál méně společenských akcí a čím dál dříve z nich mizím. To není vina společnosti, to je osobní postoj k životu, který se u mě mění a vyvíjí. Jednou jsem zde už napsala, že žiji víc myšlenkami než událostmi. A na myšlenky potřebuji klid k soustředění. Samoty se nebojím.
Olga Štolbová
2.2.2019 10:17
Jsem ráda sama když chci a jsem ráda s lidmi když chci. Nic lepšího si v životě neumím představit. ♥
Eva Mužíková
1.2.2019 23:25
Také nemám se samotou žádný problém, vyhovuje mi. Nechodím po nàvštěvách, nezvu nikoho ke mně domů, mám ráda svůj klid. Přesto všechno, když chci jít mezi lidi, nemám s tím problém. Chodím na akce kde je hodně lidí, čím více tím lépe. Ale vím, že se mohu kdykoliv vrátit do svého milovaného soukromí.
Věra Ježková
1.2.2019 15:04
Rozlišuji mezi samotou a osamělostí. Sama jsem ráda, osamělá ne. Když se cítím osamělá, „lížu si rány“ o samotě. Mezi lidi jdu, když jsem v pohodě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA