Podprsenka jako symbol změn ve společnosti
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Podprsenka jako symbol změn ve společnosti

28. 1. 2019

Byly doby, v nichž bylo žádoucí, aby ňadra trčela dopředu jako špičaté kužely. A byly také doby, kdy se ženy snažily vyvolat dojem, že žádná prsa nemají. Zažili jsme i časy, kdy naopak bylo módní ňadra zvednout tak, aby vypadala co nejkulatější a největší.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano. Dana Tomanová napsala skvělý článek. A přátelé nebuďme puritáni.
Jana Slavíková
Mě se náhodou vzpomínka "experta" líbí, co dělal potom si můžeme domýšlet :-) Pokud žena s větším poprsím nenosí podprsenku, může si k stáru prsa podpírat gumou od tepláků. A to je potom opravdu sexy :-) Já jsem za tento vynález ráda a současné prádýlko je určitě pohodlnější než korzety z předminulého století.
Dana Puchalská
Kristova noho, my tu snad máme feministku. :-( :-( :-( Doba pokročila. Nebo se mi to snad zdá?
Zdenka Jírová
Paní Halátová zase perlí. Asi s narodila do špatného století, nic se jí tu nelíbí.
Věra Halátová
A ještě bych chtěla podotknout, ten pán, co píše, že "to bylo jeho hobby, hlavně rozepínání", no, hochu zlatý, na víc jste se nezmohl? Jiné koníčky jste skutečně celý život neměl? A to jste měl na to své hobby jednu jedinou podprsenku? IQ podprsenka!
Věra Halátová
Moje babičky žádnou podprsenku nenosily. Byly to venkovské ženy a nosily jen jakousi košilku. Já tomu říkám postroj na koně a nikdy jsem to nenosila a nosit nebudu. Nechápu, proč z ženských prsou - sice druhotný pohlavní znak - se dělá sex symbol. Ve věku i60 nemám v úmyslu zakupovat tento šíleně předražený kus prádla, aby mi vadil v dýchání a zařezával se do ramen.
Jana Šenbergerová
Líbí se mi, že jako první přispěli muži. Trochu jim závidím, že nemusí nosit žádný vršek. Je pravda, že dnešní podprsenky vypadají krásně, ale většinou mě škrábou nebo tlačí, i když je to moje velikost.
honza jirak
to bylo moje hobby. hlavně rozepínání. to jsem byl expert
Libor Farský
Velmi mě zajímají dějiny módy, děkuji za příspěvek do mého archivu.
Karel Boháček
Narodil jsem se do krásné doby- ženské prádlo je opravdu překrásné a opravdu funkční. Škoda, že výrobci ještě málo myslí na ženy po ablaci prsu /případ mé ženy/.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%