Jak se zachovat, když vnoučata zlobí
Ilustrační foto: ingimage.com

Jak se zachovat, když vnoučata zlobí

14. 1. 2019

Když dříve dítě zlobilo, bylo mu vyhubováno, případně dostalo na zadek. Nyní častěji zazní: Nechte ho, projevuje svou osobnost. Nebo: Půjdeme s ním k psychologovi, má ADHD. Přeloženo, je hyperaktivní. Starší lidé nad tím mnohdy kroutí hlavou. Někteří vyjadřují nesouhlas, jiní mlčí. Ale shodně říkají: Za našeho dětství byla výchova úplně jiná. Jak se zachovat, když dítě zlobí? To je téma, které v mnoha rodinách působí jako výbušná směs.

vnoučata
Hodnocení:
(4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Zahradníková
Když jsem snaše řekla, že jsem zastavila ruku těsně u tváře vnučky, protože mě opravdu vytočila, tak se mě zeptala, jestli jsem jí tu facku dala, a že jsem ji měla dát. Když vnukovi vyhrožuju, že mu dám na zadek, tak prý nemám jen vyhrožovat ale opravdu ho plácnout. Odmítám týrání dětí a vůbec jakékoliv týrání, ale rodiče, kteří nechávají růst děti jako dříví v lese, mám obavu, že na to jednou doplatí. A jak je v článku věta, že se děti nesmějí bít, tak plácnutí není bití, to by se děti teprve divily. S vnoučaty vycházím dobře, když mě už opravdu začínají zlobit, řeknu, že vytáčím číslo na mamku, ať řeknou, že si má pro ně přijet a ještě nikdy nezavolaly. Celou rodinu miluji, nevyměnila bych nikoho z nich.
Jana Šenbergerová
Pokud jsme s vnoučaty sami, vždycky se nějak domluvíme. V přítomnosti rodičů se nestačíme divit, co si děti dovedou vymyslet, aby bylo po jejich. Když pětiletá vnučka ohrnovala nos nad polévkou s tím, že ji jíst nebude, protože ji nemá ráda (určitě ji nikdy nejedla), tak jsem jí řekla, že ji jíst nemusí, když nemá hlad. A když nemá hlad, nedostane ani to další, aby jí z toho nebylo špatně. Uraženě si odešla hrát. Nicméně za chvíli přišla a jen koukala, dokud jsem jí neřekla, že jí tu polévku ráda dám, když už hlad má. Nejenže ji snědla, ale dokonce i pochválila, jaká byla dobrá. Je to milá holčička, ale tvrdohlavá. Dnes aby byl člověk psycholog, aby si s dětmi poradil.
Danka Rotyková
Asi se na tu roli babičky budu muset trochu lépe připravit. Jsem sice hodně obětavá, ale můj syn dostával na zadek do svých 4 let. Dnes je z něj bezvadný člověk a ani jeho dospívání nebylo složité. Možná to bylo tím, že od 5 do 17 let měl v hlavě jen sport. Restauraci poznal jen o naší společné dovolené, pokud by tam býval nějak zlobil, ihned bychom bývali odešli. Až doma bych dítěti vysvětlila, proč jsme nemohli zůstat mezi ostatními hosty. Tohle se ale dneska nenosí, bohužel.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%