Proč je důležité připravit se na penzi
Ilustrační foto: pixabay.com

Proč je důležité připravit se na penzi

11. 1. 2019

Čtyřicet pět let. To je věk, kdy by se podle psychologů a gerontologů každý měl zamyslet, jak plánuje žít v důchodu. Na penzi se totiž je třeba připravit. Pak nebude šokem, ale tou nejlepší fází života.

důchody stárnutí
Hodnocení:
(4.4 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
A také se může stát, že budete připraveni, ale klepne vás pepka. Ne, to nezlehčuji, jen mě to tak napadlo, pár takových případů znám. Dříve by mi byl v pětačtyřiceti důchod ukradený. Dnes je to na pováženou, i když při tom životním tempu, kterému jsou mladí vystaveni, se ho také vůbec nemusí dožít. Článek má něco do sebe, i když už jsem v důchodu. Zatím si pořád myslím, že stáří je ještě přede mnou. :-)
Dagmar Bartušková
Jitka má pravdu. Připravovat se na důchod? Nevím, k čemu je to dobré...
Hana Rypáčková
Letos na podzim budu /jestli se dožiji/ v důchodu 20 let. Mám dvojnásobek penze a neznám lepší zaměstnání než být rentiér. Ale nemyslela jsem na stáří, jen na to volno a svobodu.. Až nevlezu do vany, kde se sprchuji, tak předělám koupelnu. Poležet si v bylinkové koupeli je prima. Chci žít, jak to půjde a pak ať si se mnou děti udělají, co chtějí. Tahle věta se mi líbí: Důchod není doba, kterou by měl člověk přežít, ale prožít.
Hana Nováková
Pro ty, kteří ještě v důchodu nejsou je to poučné, pro důchodce už bohužel marné..
Karel Boháček
Nejlepší v 45 do důchodu s 45 000 Kč důchodu.
Dana Puchalská
Ano. Patří to asi jinam. Jitka Hašková má pravdu.
Jitka Hašková
Nedávno byl na toto téma článek. Mně se to zdá zbytečné, psát o přípravách na důchod, mám pocit , že je nás na tomto serveru 99% důchodců.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%