Foto: archiv autorky
Moje nezapomenutelné vánoce: Moravská dívenka
21. 12. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
22.12.2018 07:53
Moc ráda jsem si tvůj příběh Maruško přečetla. Jistě byla Evička se svým jménem spokojená...
Marie Ženatová
22.12.2018 07:42
Pro milou Zuzanku - pravdou je, že dnes už mnozí mladí lidé dávají svému dítěti i dvě jména. Ale máte pravdu, že i tak jsem s přejmenovanou dívenku jako i s ostatními dětmi měla hodně radosti. Ovšem tehdy se muselo za změnu jména na matrice zaplatit 100 Kčs - skutečně nevím jak je to v dnešní době...
Marie Ženatová
22.12.2018 07:36
Pro paní Alenku - máte pravdu, že dnes jsou mladí jiní a do výběru jména by si už vůbec mluvit nenechali a je to asi dobře...
Marie Ženatová
22.12.2018 07:34
Pro pana Františka - Ano, ten dnes už 15letý vnuk je nejmladším synem od mé nejstarší dcery - byla jsem ráda, že mne tehdy na setkání doprovodil, do těch končin to bylo pro mne moc složité. A také nyní, když se mi vyskytne nějaký problém na počítači, tak mi s ním vždy rád poradí. Přeji Vám jako i všem ostatním íčkařům také pohodové vánoční dny...
František Schmíd
22.12.2018 07:17
Čtu rád Vaše příběhy a měl bych dotaz:Vnouček,s kterým jste byla v Praze na setkání Sen senu byl od Jmenované Evičky? Pohodu o svátcích přeje Franta
Alena Tollarová
21.12.2018 22:26
Je to docela smutné, ale taková byla doba. Dneska by si asi mladí do výběru jména mluvit nedali. Nebo jo? Hlavní je, že holčička byla zdravá.
Věra Ježková
21.12.2018 16:04
Maruško, krásný příběh. Evička je hezké jméno. Potěšila jsi mě tou moravštinou (blíž ten krásný jazyk identifikovat neumím).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA