Ingredience:
1 šálek třtinového cukru
8 bílků z BIO vajec
2 šálky loupaných mandlí v BIO kvalitě
kůra z 1 BIO citrónu
6 lžic špaldové mouky
Trochu másla na vymazání formy (můžete použít i slunečnicový olej)
Postup:
Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Mandle rozmixujte spolu s hnědým cukrem v robotu. Snažte se, aby byly mandle i cukr dobře rozemleté, mixujte přerušovaně, aby se vám robot neuvařil Našlehejte bílky s 1/2 čajové lžičky soli tak, aby špičky sněhu stály. Do sněhu pomalu vmíchejte směs z mandlí a bílků, k tomu nastrouhanou citrónovou kůru. Vmíchávejte vše opatrně, aby vám sníh zbytečně nespadl. Na závěr do směsi přisypávejte mouku přes cedník.
Vymažte kulatou formu o průměru cca 22 cm máslem a nalijte do ní směs, zatřepejte s ní, aby se povrch urovnal. Pečte v troubě 1 hodinu. Poté otestujte špejlí, zda je dort hotový.