ilustrační foto: pixabay.com
Hrátky s češtinou: Ta naše čeština
30. 11. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
10.3.2019 19:39
Jano, sqělé! Článek jsem si fakt užila. Něco jsem měla zasunuté z dřívějška - jako lord Rolf, kobyla má..., ostatní mě dostalo. Ještě teď koktám. Zítra si to zase zopakuji. Díky!
Alena Tollarová
2.12.2018 09:37
Mně se nejvíc líbí ta věta s titi ... je taková :) V pondělí jsem na koncertě Vaška Neckáře mluvila s jeho věrnou fanynkou z Drážďan. Mluví česky. Rychle a plynule. A tak roztomile! :)
Zdenka Jírová
2.12.2018 01:37
Líbí se mi vaše znalost krásného českého jazyka. K tomu ˇx- zmiňuje se o něm pan Horníček, kdy říká :" ˇXandy jsou jediné české slovo , kde je x s háčkem".
Dana Puchalská
1.12.2018 17:50
Mně napadl..... Snese se sesle se syslem? Nesnese se se sestrou. Ale ty zná každý z nás.
Hana Rypáčková
1.12.2018 08:22
Moje neoblíbenější: „Kolouch, kohout s hloupou mouchou ...Takové úklidy jsou Jano k nezaplacení..
Jitka Caklová
1.12.2018 08:05
Jani díky, moc jsem se pobavila a i trochu zapřemýšlela nad větou „Kolouch, kohout s mouchou mnohou s hloupou chloubou houpou nohou, ....................". Přidala bych dvě slabiky -ho- a -no- a jedním interpunkčním znaménkem rozšířila souvětí, asi takto: „Kolouch, kohout s mouchou mnohonohou, s hloupou chloubou houpou nohou, ....................". Možná se ale mýlím, neboť pravopis mi to označil jako chybu, přestože si myslím, že moucha mnohonohá je. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA