FOTO: autorka
Třikrát rybí zelňačku, prosím!
30. 11. 2018Přestože se v posledních letech štědrovečerní menu v Čechách pomalu mění díky nové generaci, která ráda experimentuje, pro většinu rodin je předem jasně dané. Jen se v různých oblastech mírně liší podle rodinných tradic…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
30.11.2018 23:48
Vaše postavení v rodině vám nezávidím, to bych nedala. Jinak vaši polévku neznám, prostuduji si recept. Já vařím klasickou rybí s kořenovou zeleninou. Snad dobrou, počítala jsem vždy i manželem kamarádky, kterému chutnala a přítelkyně ji nechtěla vařit, protože nejí ryby.
Dana Puchalská
30.11.2018 19:19
Paní Hano. Já rybí polévku jíst nemůžu. Nechutná mi. Ale manžel jí miluje a hlavně si jí i uvaří. Já si vařím hrachovku. A tak to je u nás stále. A doma se taky vařily dva druhy polévek. Přeju Vám hezké dny beze spěchu a hlavně pohodu.
Věra Ježková
30.11.2018 17:45
Máte můj obdiv hlavně za to, jak vše zvládáte po stránce společenské. Rybí polévku jsem nikdy nevařila; to bývala věc babičky. V posledních letech ji dostává přítelova dcera od kamaráda za vlastnoručně upečenou vánočku.
Hana Švejnohová
30.11.2018 15:49
Máte pravdu, Jano, netušila jsem to, ale je to fakt na stránkách CRo2:
https://dvojka.rozhlas.cz/vanocni-rybi-zelnacka-podle-hanky-svejnohove-7527257
Tak ať vám chutná!
Jana Slavíková
30.11.2018 14:18
Recept je na internetu "Vánoční rybí zelňačka podle Hanky Švejnohové".
Jana Šenbergerová
30.11.2018 13:42
Panečku, to jsem ráda, že se oba moji muži přizpůsobili mé kuchyni. Rybí zelňačka nepřichází o Vánocích v úvahu hlavně proto, že u nás se na Štědrý den obědvá zelňačka a k večeři jde na stůl ta rybí. Pokud byste uvedla recept, zkusila bych ji někdy jindy. Ráda čtu vaše články a vůbec nepochybuji, že vítězíte zaslouženě.
Olga Štolbová
30.11.2018 10:43
Milá Hanko, díky. Nejen příjemné povídání, ale pro mne, vzbuzený zájem o rybí zelňačku. Prosím recept, po Vánocích určitě bude chuť i čas na nové experimentování. ********
Hana Nováková
30.11.2018 09:17
Pani Švejnohová, to nevymyslíte, to může napsat jen život, v tomto případě úsměvný zvyk a pro muže zase to jídlo..
Zuzana Pivcová
30.11.2018 09:13
Sama to neznám, jen z vyprávění známých. Tys to podala s humorem, ale asi to tak jednoduché není. Ne každá by to tak velkoryse zvládla. Já určitě ne. Díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA