Statkářská bída

Statkářská bída

4. 10. 2012

Co dělat, když na velké vyvařování chybějí suroviny, čas, nebo obojí? Připravte si jednoduše statkářskou bídu.

Nejdříve si ve slupce uvaříte 2-3 větší brambory a také 8-10 vajec natvrdo.

Potom nadrobno nakrájíte 1 pěknou cibuličku a zpěníte ji na másle. Zasypete ji trochou polohrubé mouky a mícháte až zezlátne. Přidáte dva kelímky zakysané smetany a chvilku na mírném ohni kvedláte.

Šikovný kousek uzené šunky nakrájíte na kostičky stejně jako vařená vejce a oloupané brambory. Přidáte vše do omáčky a necháte 2-3 hodiny proležet.

Statkářská bída se pojídá studená, velkou lžící přímo z kastrůlku.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.