Pavla Stoklasová z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích radí, jak upéct vánočku. Foto: Lanterna
Jak upéct tu nejlepší vánočku
26. 11. 2018Vánočka u nás nemůže chybět na žádném vánočním stole. Už jen její název vypovídá o tom, že se má připravovat právě na tyto svátky. Jak upéct tu nejlepší, radí cukrářka z Velkých Karlovic.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
27.12.2018 23:35
Tak jsme ji s dcerou upekly a je opravdu výborná, i když jsme vynechaly poslední krok k její dokonalosti. Ještě jednou dík za recept.
Alena Tollarová
28.11.2018 08:26
Vánočky jsem nikdy nepekla, protože jsem z ní měla tak trochu strach. Až loni jsem to zkusila a vánočky byly "k nakousnutí", měla jsem z nich radost.
Alena Várošová
27.11.2018 19:57
Vánočku peču každým rokem.Ta patří k provonění domácností o vánocích.Nic nevážím,vánočku dělám podle okajak mi ji naučila maminka.Chutově je vždy vláčná,výborná.Ale i když ji našpejluji,aby mě v pekáči nesjela,skoro vždy sjede.Ve formě ji nedělám formu nemám Taky splétám 4,3.2.1 Tak ať se vám všem kuchařinky povede!!!
Jitka Hašková
26.11.2018 20:10
Každý rok si peču vánočku podle receptu z kuchařky "Vaříme, zdravě, chutně a hospodárně". Jsou v ní 3 druhy těsta, používám zásadně to nejjemnější, dávám do těsta vlašské ořechy a rozinky. Sypu navrch mandle. Pletu 4-3-2. Dávám do těsta 4 žloutky, zbudou mi 4 bílky, za kterých dělám ořechové pusinky, které spojuji kakaovým krémem s rumem. To je pro mě to nejlepší pečivo na Vánoce.
Helena Votíková
26.11.2018 17:46
Pletu ze 4, 3, 2 - vrstvím. Takhle ze šesti to neumím. Těsto nechávám kynout déle, vždy srazím a nechám ještě vykynout. Tak jsem převzala od babičky. Děda byl pekař.
Jana Šenbergerová
26.11.2018 17:09
Tak tohle asi nechám na své dceři, která k nám přijede na Vánoce. A jestli se jí povede, upečeme ji i příště. Jen přemýšlím, kde je těch 100 gramů zbylého mletého cukru, který se má přidat do směsi na potření hotové vánočky.
Jarmila Komberec Jakubcová
26.11.2018 15:24
Vánočku zkouším upéci již několik let, zatím bez úspěchu. Tak dík za recept, vyzkouším ho a napíši pak jak to dopadlo. obdivuji všechny kuchařky, které umí udělat vánočku aby opravdu vypadala jako ta na fotce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA