Foto autorka
Sběratelka vrací krásu historickým hračkám
23. 11. 2018Mnozí z těch, které čeká odchod do důchodu, řeší problém, co budou dělat s volným časem. Nedopadnou tak, že se budou celé hodiny dívat na nekonečné seriály v televizi?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
23.11.2018 15:00
Tomu panu Boháčkovi bych chtěla říct, že ta paní je sběratelka, nikoliv překupnice. Sbírá hračky a opravuje je, protože ji to těší a baví. Moje známá sbírá staré panenky a kočárky. Vyhrabe to někde v nějaké veteši, pak to čistí, opravuje, až je z toho skvělý kousek. Má doma takové malé muzeum.
Jitka Hašková
23.11.2018 09:51
nesmíte zapomínat, že když někdo je sběratel, zvláště panenky, koupí to sice levně, ale potom ta práce a finanční náklady na zrestaurování není za hubičku. Většina sběratelů, pokud vím, skoro nic neprodává. Pokud ano, tak když má více stejných kousků, aby získali nějaký, který ještě nemají. V tom nevidí žádný zápor. Paní Čermínová zaslouží můj obdiv. Aby sbírku přijalo nějaké muzeum, musí být zdokumentovaná, všechny věci musí být očíslovány a zapsány v kartotéce. To je velmi náročná práce.
Zuzana Pivcová
23.11.2018 09:22
Sběratelství je krásné, ale náročné finančně, prostorově i časově. A jak píše Karel, co pak se sbírkou? Jedna naše známá, o níž jsem tu kdysi psala, měla u nás nejrozsáhlejší sbírku figurek koček. Ke konci života se snažila nabídnout sbírku za určitých podmínek do jistého muzea, ale neuspěla. Když zemřela, zůstala sbírka doslova na krku její dceři, která o ni neměla zájem, jako celek to nikdo nechtěl, takže asi části prodala a zbytek? Nevím.
Karel Boháček
23.11.2018 09:14
...smekám před ní. Kde to shání ? Jenom mám otázku - co pak s touto sbírkou bude ? Jinak osobně sběratele nemám rád. Koupí pomalu od Vás zadarmo - pak to prodají draho, ta neférovost mi vadí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA