České restaurace musí vyhazovat neprodané jídlo, ačkoliv ho chtějí rozdat
Ilustrační foto: ingimage.com

České restaurace musí vyhazovat neprodané jídlo, ačkoliv ho chtějí rozdat

21. 11. 2018

Vybrané obchody se každý rok zapojují do Národní potravinové sbírky. Tisíce lidí tak vyráží do prodejen, aby pro potřebné nakoupily trvanlivé potraviny a drogerii. Na druhé straně však stojí restaurace, které jsou nuceny jídlo denně vyhazovat, upozorňuje společnost Storyous.

jídlo restaurace
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halátová
Pochybuji, že v menším městě, kde je levná spíš vyvařovna, jak restaurace, menu za 86 Kč, něco vyhazují. Vědí, kolik kterého jídla uvařit, když jim hotovky dojdou, mají nějaké rychlovky, pak zavírají. Vydělávají na tom, že jsou levní a mají hodně zákazníků.
Marcela Pivcová
Bohužel jsme stát příliš zahlcený zákony ( i "zákony"), kdyby jich tolik nebylo, možná, že by leckde problém s jídlem vyřešila charita, která třeba poskytuje noclehy bezdomovcům. Ale možná, že to jsou jen mé představy. které jsou od takovýchto problémů příliš vzdálené.
Elena Valeriánová
Chleba chytající plíseň bych nedala ani slepicím. Je to docela oříšek, přijít na rozumné řešení. Jedno je jisté, jídlem by se plýtvat nemělo.
Danka Rotyková
Všechna pro a proti, která jsou zde napsána, mají svoji logiku. Ale určitě by stálo za to, aby se chytré hlavy zamyslely a takovému plýtvání zabránily.
Věra Ježková
Mám dojem, že legislativa stojí v cestě více dobrým nápadům. Mně vadí i nutnost vyhodit zbytky od hlavního jídla nebo chleba chytající plíseň.
Jana Šenbergerová
Ať je to jak chce, vyhazovat jídlo ve světě, kde většina lidstva strádá hladem, byla, je a bude pro mě zhovadilost. Myslíte si, že někoho zajímá, jaké jídlo pojídají lidé, kteří si ho hledají i v popelnicích? To rozhodně neodpovídá žádným normám.
Mirek Hahn
Ivano, a jak to ten domov seniorů zapracuje do svého plánu stravování, třeba do večeří, když jim po páté odpoledne přivezou jednou tři porce, podruhé dvanáct porcí, podle toho kolik zrovna zbyde ? Neříkám, že je to špatná myšlenka, jen si myslím, že to generuje víc práce a nákladů než užitku. Je to spíš projekt pro McDonald, KFC, Burger King a podobné bufety., možná....
Mirek Hahn
Karle, pokud myslíte "hotovky"..., tak to se moc nestává, aby kuchař nebo provozní neuměl odhadnout množství hotovek na poledne. Mají to prodáno cca do patnácté hodiny.
Karel Boháček
Hodně restaurací /spíše jídelen/ má navaříno hlavní jídla, ty by se měli spotřebovat do 17.hod., pak se přeci dělají jen minutková či objednávková jídla. Na vesnicích, turistických střediscích a na horách se jídlo dává do rakviček, zcela běžná praxe.
Zuzana Pivcová
Souhlasím s Mirkem. Něco jiného je, když obchody likvidují postupně potraviny s prošlou zárukou. Ty se dají dát do kontejnerů. Ale hotové jídlo na konci každého dne? Nemáme dodávkovou službu, která by někdy v noci objížděla restaurace a rozvážela jídla. A aby se u jednotlivých restauraci tvořily noční fronty potřebných, tak to už je asi zcela nereálné. Ano, byl by to dobrý skutek, ale jak na to?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%