Ilustrační foto: pixabay.com
Vzácné nemoci: zákeřné a těžko diagnostikovatelné a často fatální
12. 11. 2018Současná medicína zná tisíce tzv. vzácných onemocnění. Každé z nich postihuje jen nepatrný zlomek populace. Pokud se neléčí, pacientův stav se neustále zhoršuje. V Česku jsou takových lidí desítky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Boháček
13.11.2018 10:27
Jani napište mi prosím něco o nemoci Vaší dcery, jestli na tom nejsem taky tak. Vypadá to zcela stejně. Bohacek.K@seznam.cz
judita lišková
13.11.2018 04:34
Mě je záhadou, proč je tolik tzv. vzácných, špatně léčitelných chorob. Kde je příčina, že při tak rozvinuté medicině se stále více lidí potýká s nemocemi, o nichž nebylo nikdy slyšet. Čtu-li tak často o lidech, kteří mají např. lymeskou boreliozu, chlamydie...jsou to nesmírně rozšířené choroby...vždy se narazí na konstatování, že pokud je vám choroba diagnostikována, přeléčí se antibiotiky. Jenže kolik lidí tyto choroby má v chronickém stádiu, aniž by prošli akutní fází. Máme je v krvi, tzv. zakuklené, ale tělo je drážděno jejich toxiny, které způsobují hlavně neurologické obtíže. Testování je velmi náročné a hlavně drahé, proto se všichni lékaři řídí jen výsledky běžných testů. Jak píše paní Šenbergerová - díky nelečené ...správně nelečené...borelioze, vypukne jiná nemoc.
Jana Šenbergerová
12.11.2018 14:55
Mně na mnoha lékařích vadí, že nevěnují pozornost tomu, co jim pacienti říkají. Často nedají na jejich pocity a podceňují stále se opakující stížnosti. Když se mi po kousnutí klíštětem vytvořil bílý pupenec obklopený zarudnutím velikosti padesátikoruny, ten můj nad tím mávl rukou a bylo po problému. Měla jsem štěstí. Moje dcera už bohužel ne. Po dlouho neléčené borelióze u ní propukla jedna z vzácných autoimunitních nevyléčitelných chorob. Jde o nemoc dědičnou, přestože jí nikdo v rodině netrpěl.
Karel Boháček
12.11.2018 09:59
...stále postrádám ve zdravotnictví speciální diagnostické centrum, kde by pacientovi udělali opravdu komplexní rozbor.Slyšel jsem jen o jednom soukromém zařízení, ale tam komplexní rozbor stojí desetitisíce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA