Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Věra Ježková
7.11.2018 15:16
Nejsem přítel kvízů, o mezerách ve vzdělání bych vůbec nemluvila. Vědět „všechno“ nelze; zapomínání je přirozený jev, umožňující mozku přijímat informace nové. Vaše zajímavosti si ale budu ráda číst. (Zde nevím č. 1.)
Jana Šenbergerová
6.11.2018 19:10
Dobrý nápad. Těším se na další hádanky.
Hana Rypáčková
6.11.2018 16:33
A já nevěděla Holého..Důležité je, že se nad tím zamyslíme.
Hana Nováková
6.11.2018 13:59
Jako dodatek pro všechny, správná odpověď je ta první od pani Dany Puchalské. Díky všem, které hádaly...
Hana Nováková
6.11.2018 13:48
Pro pani Danu, tak dneska to přejdeme a bude to bez černých puntíků,hlavně že jste věděla...
Dana Puchalská
6.11.2018 13:43
Tak já si píšu poznámku do žákovské knížky a dám si puntík - černý. :-) :-) :-)
Hana Nováková
6.11.2018 13:23
Pro pani Ivanu a Zuzku, ve víru vášně hádání se to někdy stane, ale o nic nejde, jen ostatním asi zkazíte radost. Možná by bylo namístě odpovědi posílat do vzkakzů jak je návrh, ale nevím co redakce, nejsem tu dlouho a tak nevím, co se může a co ne. K tomu jsou povolanější...Za mě souhlas s pani Ivanou
Dana Puchalská
6.11.2018 09:47
Můžu zato já bývalá cvičenka v Sokole, Ivano? :-) :-) :-) Prozradila jsem to a basta.
Zuzana Pivcová
6.11.2018 09:39
Ano, když jsem sem ten článek připravovala, říkala jsem si, jak budou vypadat odpovědi. Janského vím nabeton, Holého částečně a "Zpátky ni krok" byl konec budovatelské písně, kterou jsme kromě jiných písní zpívali s dětským pěveckým souborem v 50. letech. Začínala Už rozvil čas a voní nadějemi...
Dana Puchalská
6.11.2018 08:52
1.) Heslo bylo původně sokolské a legionářské 2.) A. Holý - antivirotika při léčbě HIV/AIDS a hepatitidě 3.)Jan Jánský - sérolog a objevitel 4 základních krevních skupin