Ilustrační foto: ingimage.com
Jídlo má být rituál. Ale není
31. 10. 2018Sami a rychle. To je nejčastější způsob, jak se Češi stravují. Je to stejné, ať jde o lidi, kteří pracují, nebo o seniory, kteří mohou stolovat doma. Čím dál méně je případů, kdy se lidé scházejí u jednoho stolu a u jídla si v klidu, dlouze povídají.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
2.11.2018 17:46
Každý den vařím a snažím se vždy nějak jíddlo obohatit a vymyslet něco nového,/např vepřové závitky se žampióny/ ale vždy slyším ,víš bylo to dobré , ale klasické ptáčky jsou lepší. U nás se nejraději jí jídla prověřená časem.
Danka Rotyková
2.11.2018 13:57
Celý život ráda vařím a nyní, když mám dost času, dvojnásob. Se společným stolováním už je to horší, zatím zbývá víkend oběd, někdy se povede i snídaně. Pro mne je důležité mít pro koho uvařit. Když jsem sama, vařím jen rychlovky, ale určitě se neodbývám.
Dagmar Bartušková
1.11.2018 21:07
Nikdy jsem nesnila o tom, že bysme měli s mladými stolovat. A už vůbec ne, že bych snad vyvařovala. Bývalo. Dnes se těším., že až se sejdeme, budou nás každopádně rozmazlovat kuchaři, číšníci a somneliéři. Tomu říkám ten pravý servis, který si všichni u stolu dostatečně vychutnáme a užijeme.
Marie Ženatová
1.11.2018 09:42
Také jsem moc ráda, když mám občas možnost vařit pro druhé a vychutnat si i společnou pohodu u stolu...
Jitka Caklová
1.11.2018 06:35
Vaření i pečení mě baví a jídlo je pro mě rituál. Čím více spokojených strávníků je, tím víc mě baví, hlavně nejen mě dobíjí pozitivní energií a pocitem, že nejsem na světě zbytečně.
Elena Valeriánová
31.10.2018 22:48
Hnutí STOB - učí lidi správné stolovací návyky, řekla bych, zbytečná instituce. Myslím si, že každý v našem věku ví, jak by stolování mělo vypadat. Jiné je přinutit se, když je člověk sám, neodbývat se. V dnešní době jídlo je módní záležitost a zřejmě dobře vynáší, jen kolik máme třeba v televizi pořadů o vaření. A tam je všechno mňam.
Věra Ježková
31.10.2018 18:50
Jídlo považuji za příjemnou součást dne. Dělám si rychlovky, které mám ráda; u přítele vařím, peču, smažím… Hotovky si nekupuji. Do restaurace zajdu občas s kamarádkami nebo přítelem. Moc dlouhé stolování a hodování ale ráda nemám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA