Ilustrační foto: ingimage.com
Dětem vstup zakázán. Je to diskriminace?
31. 10. 2018
Přibývá restaurací a hotelů, které zakazují vstup dětem. A začaly za to dostávat pokuty. Společnost se rozdělila na dva tábory. Pokuty jsou správné, je to jasná diskriminace, říká jeden. Nesmysl, majitel podniku si přece může určit, jaké hosty chce, tvrdí druzí. Začíná kolem toho pořádná mela.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
25.5.2019 14:11
Kdo má doma nevycválané spratky, měl by pochopit, že na ně nikdo není zvědav. Ani v restauraci, ani v autobuse, ani jinde. A neměl by být dotčený, když se někde potká s cedulí dětem vstup zakázán. My jako děti jsme kdysi nemohli na svatbu blízkých příbuzných, kteří, ač čekali rodinu, chtěli ten svůj den mít v klidu a pohodě. Ani naši, ani my jsme se neurazili, šlo zřejmě o jiné malé příbuzné, naši nám dovezli fotku a kus dortu a všichni jsme to přežili. Dneska je tolik míst, hřišť, heren a podniků, kde jsou děti vítané a mají děti svoje zázemí, jako nikdy nebývalo. Nikoho tedy nemusí pohoršovat, že někde ty děti zrovna s otevřenou náručí nevítají. Když člověk vidí matku, jak se dítěte nevšímá a baví se s kamarádkou mobilem nebo pokuřuje, zatímco její dítě orve za stálého povykování na ulici kytky z truhlíku a jí je to fuk, už jen přejít to jako nezúčastněný pozorovatel chce pevné nervy. Neumím si představit, kdyby se mnou ti dva byli někde pohromadě. Na ulici mohu jít jinam a nekoukat se na to, ovšem mít ty dva za sebou na cestě na dovolenou nebo v sousedním pokoji v hotelu, díky, nechci.
Marie Faldynová
3.11.2018 12:56
Nevím jak kdo, ale já chodím s dětmi do přírody. Restaurace sama moc nemusím, jídlo je nejlepší domácí, že děti zpravidla nevydrží sedět a budou lítat se dá čekat, tak proč bych s nimi vůbec do nějaké restaurace chodila? Mám vnoučata, která nakrmím na dětském hřišti a ušetřím tím spoustu problémů sobě i jim. S vlastními dětmi jsem do restaurace také nechodila, na to nebyly peníze. Jinak souhlasím s tím, že vychované děti nikoho neobtěžují - a naopak.
Dagmar Bartušková
1.11.2018 10:27
Nezvladatelné děti mi vadí všude možně. - v tramvaji, v OC, na plovárně nebo v hotelu. Mladé rodiny mají dnes dostatek peněz, a tak (mluvím ze zkušeností) si mámy na mateřské pěkně tráví hodiny s dětmi v kavárnách. Děti řvou, lítají kolem dokola a narušují klidný chod. Rázně už párkrát došlo z mé strany k napomenutí, že tady není dětský koutek, a kupodivu, ony děti konečně trochu usměrnily a po chvíli s nimi odešly. Zbyl po nich jen boží klid a kavárenští povaleči opět mohli v poklidu cudně srkat svou vybranou kávu, listovat a pročítat tisk a poslouchat tlumenou hudbu. Jen a jen k tomu jsou přece kavárny určeny. A v hotelu, kam si jedu odpočinout, by to mělo platit dvojnásob. Pokud je hotel určen hlavně pro rodiny s dětmi, tak tam nestrčím ani nos. Děti mi nevadí, ale musí se formovat hned zkraje, jinak do nich v životě nic nebude.
Dana Puchalská
1.11.2018 09:42
Ještě jeden postřeh z hotelu. Byli jsme v Katalánsku. A tam jsme jezdili do pokojů výtahem. A jednou jsme měli tu "čest" být ve výtahu s rodinou se 3 dětmi. Byli to tuším Švédi. A děťátka tak skákala, až se výtah zastavil. Bylo to asi ve 22 hodin. Nic nebylo platný, že tam byla cedule i s piktogramy. Kterou pochopil i úplný negramot. Tak jsme si tam hezky a ve tmě půl hodiny poseděli, než nás majitel hotelu konečně dokázal vysvobodit. A to, že tahle rodina dělala binec nejen na chodbách, u stolů, z balkonů házela světlice do patia a nakonec zablokování výtahu mělo jedno jediné a rázné vyřešení. Stěhovala se ještě ten večer pryč. Všichni jsme pak měli dalších 10 dní klid.
Zuzana Pivcová
1.11.2018 09:30
Díky. Rozumím. Já si ale jdu víceméně po svém, takže mi plný hotel seniorů je jedno. A delegáta skoro vůbec nepotřebuji, jen na objednání fakultativního výletu. :-D
Jarmila Komberec Jakubcová
31.10.2018 19:58
Vybírám si hotely kam většinou rodiny s dětmi a pejsky nejezdí.Rodina syna zase jezdí do hotelů, kde je vyžití pro děti. Před měsícem jsme zažili s manželem v letadle při 5ti hodinovém letu z Prahy do Las Palmas nepříjemnou situaci, kdy malé 2leté dítě neustále křičelo. Ne protože by se bálo, či plakalo z jiných důvodů. Prostě křičelo a křičelo. Bylo to naprosto nesnesitelné a rodiče dítě vůbec nekonejšili či se jím zabývali.I letušky žádalo rodiče aby se děcku věnovali.Jen jsem trnula aby nebydleli v našem hotelu. Cestující také rodiče žádali aby dítě uklidnili, ale ti si hráli se svými notebooky. Myslím, že to velmi dobře vystihl pan L.Ptáček ve svém příspěvku.
Zuzana Pivcová
31.10.2018 17:57
Omlouvám se, Jiřko, za dotaz, jde mi o informaci, nejsem dotčená. Čím Vám nevyhovují velké hotely pro 55+? Já nemám zkušenost, protože ten hotel v Albánii, kde jsem byla, nebyl takto označený, i když zájezd ano. Není tam žádná večerní zábava, tak možná tohle??
Jana Slavíková
31.10.2018 14:19
Před několika lety jsem v jedné restauraci přilákala jednoho z pobíhajících chlapečků a tiše, leč velmi důrazně jsem mu řekla: Jestli si hned nesedneš ke stolu k mámě, utrhnu ti hlavu! A byl klid. Ani si mámě nepostěžoval :-)
Jitka Hašková
31.10.2018 14:18
Je to věc výchovy rodičů, kteří z dětí dělají Bohy, kterým se nesmí nic vytknout. Na druhé straně člověk čte, jak jsou matky deprimované pocitem, zda-li jsou dobré matky a pak vidím v tramvaji matku s kočárkem, která pořád kouká do mobilu, když dítě něco chce, tak mu strčí piškot, během deseti minut čtyři, ale aby si s ním povídala, to vůbec ne. Také jsem občas chodila jako dítě s rodiči do restaurace. ale učili mě, jak se tam mám chovat. Vůbec to nepovažuji za diskriminaci. Zažívat , jak dítě lítá po restauraci a málem podrazí nohy servírce a rodiče se usmívají, to opravdu nemusím. Také se mi stalo v letadle,že mě v noci dítě 9 hodin kopalo do zad. Pak bylo mezipřistání, tak jsem se nechala přesadit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA