Ilustrační foto: ingimage.com
Dětem vstup zakázán. Je to diskriminace?
31. 10. 2018
Přibývá restaurací a hotelů, které zakazují vstup dětem. A začaly za to dostávat pokuty. Společnost se rozdělila na dva tábory. Pokuty jsou správné, je to jasná diskriminace, říká jeden. Nesmysl, majitel podniku si přece může určit, jaké hosty chce, tvrdí druzí. Začíná kolem toho pořádná mela.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Mirek Hahn
31.10.2018 09:36
No jistěěééé.... Diskriminace ! Dokonce jsem slyšel, že nechtěli pustit tříleté dítě na večerní představení do Národního, na Shakespeara. Fašisti ! :-) Co k tomu dodat...? V souvislosti s tématem článku...., že provozovat dnes restauraci či hotel je masochismus. Nejdřív přijde "úřad" s nařízením, že někde uprostřed lokálu postaví hostinský zeď, a na jedné straně zdi budou sedět nekuřáci a na druhé budou sedět kuřáci, a u kuřáků se vybuduje turboventilace. Stojí to peníze navíc ale postavíme zeď a koupíme turbínu z letadla. Do roka a do dne stanoví úřad, že na obou stranách zdi budou sedět nekuřáci a kuřáci sem (do soukromé restaurace, chodit nebudou vůbec a nebo se odnaučí v hospodě kouřit). Tak proč jsme teda vyhazovali peníze za tu zeď a turbínu ? Nereptat a poslouchat ! Ještě jsme se ani nevzpamatovali z nákladů na rozhraničení a z úbytku dýmajících hostů a úřad přišupajdí s dalším nápadem. Nakoupíte si povinně elektroniku, software a budete si platit připojení na náš úřední portál abyste mohli tisknout hostům tohle potvrzení a kopie ihned odesílat na úřad. No jak se to tváříte ? Je to pro dobro nás všech..... A koukám, že u nás na úřadu máte záznam... Že prej tu nechcete děti, že prej vám utíkaj hosti od oběda, když se tu chtějí dětičky proběhnout a když si chtějí pohrát s ubrusem z cizího stolu ? Vy jste mi asi pěknej ptáček, taková diskriminace, ... a furt se vám něco nelíbí, na vás si posvítíme.
Dana Puchalská
31.10.2018 09:24
Tento článek mi mluví z duše. Když jedu na dovolenou a během plavání v bazénu mi na "hlavu" skočí za hodinu 3 děcka, tak začínám chápat majitele a zákazovou ceduli. Ano, kdyby se jim rodiče více věnovali, byl by klid. A nešťastná a plačící miminka, to už je na pováženou.
Zuzana Pivcová
31.10.2018 09:20
Někdy jsem zažila, že nezvedené děti opravdu na zájezdech, ale i u nás v restauracích nebo ve vlaku hrozně vyváděly a rušily všechny ostatní. Ale víc to nebudu rozvádět, protože to u někoho může vzbudit dojem, že pro děti nemám obecně pochopení. A tak to není.
Hana Rypáčková
31.10.2018 09:02
Nesetkala jsem se s odmítnutím dětí, spíš s odmítnutím i malého psa...Ale každý si může vybrat z nabídky servisu uvedeného na stránkách hotelu.
Olga Škopánová
31.10.2018 08:14
Myslím, že není nic špatného označit hotel jako nevhodný pro děti např. proto, že tam není vybavení pro děti. Koneckonců takových míst je víc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA