Když je z prarodičů banka
Ilustrační foto: ingimage.com

Když je z prarodičů banka

26. 10. 2018

Babička a děda už nic nepotřebují, mohli by nám pomoct. To je časté uvažování lidí, kteří potřebují peníze na hypotéku, na úpravy bydlení, na studium. Je to správné uvažování? Nebo nestoudná drzost? Když se v rodině ví, že prarodiče zrovna netřou bídu z nouzí, přináší to obtížné situace. Když jde o případy, kdy je celé rodině jasné, že těžce vycházejí s mizernými penzemi a velkou část z nich dávají na léky a bydlení, je to lepší.  

peníze
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Hyndrák
Ano, to je článek, který ťal do živého. Mluví se tady o půjčkách, asi by se mělo mluvit o "bezúročných půjčkách", což je jiná opera. Ty úroky jsou vlastně dar. Oni hledají v rodině tu nejslabší osobu a na tu útočí. Asertivní chování nás učí umění říci NE!
Marie Faldynová
Jsem ráda, že děti pomoc nepotřebují, pokud jsem jim na něco větší částku půjčila, vždy to vrátili. Může se stát, že se rodina s dětmi dostane do situace, kdy peněžní pomoc potřebují - ale vyřešení této situace podle mne zahrnuje i vrácení půjčky. Samozřejmé podporování dospělých dětí považuji za chybu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Zajímavý článek, sama takové problémy naštěstí nemám, ale vidím problémy u svých přátel. Souhlasím s názorem, že výchova dětí je to nejdůležitější co dětem můžeme dát.
Dagmar Bartušková
Kdybych měla velký nadbytek peněz, určitě bych mladým sama ráda na něco přispěla. Ale na co? Oni se díky sobě dovedou slušně o sebe postarat, tak nevím, nevím, jestli by to vůbec přijali. Jsem ráda, že výchova u nás měla úspěch.
Danka Rotyková
Tyto vztahy se opravdu dají budovat pouze výchovou. Proto se obvykle vzorce chování v rodinách opakují. Někdy dobré, někdy i ty špatné.
Elena Valeriánová
Je důležité naučit se říci NE a možná čím dřív tím líp. Pokud jsou děti a nebo vnuci tak otrlí a pořád natahují dlaň. Prarodiče by měli rozhodovat sami o svých financích. A mladí by to měli respektovat.
Věra Halátová
Jak si je vyhovali, tak je mají. I když, já jsem neprodala firmu ve Švýcarsku a nejedu na okružní cestu kolem světa, tak nevím, kdybych měla tolik peněz, jestli by si o ně taky někdo neřekl. Ale i tak, je to výchovou.
Jitka Hašková
Když si to nechají líbit.
Ján Zábranský
Mně i moje děti nikdy nenapadlo žádat o finanční výpomoc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%