Kanadské kuře
ilustrační foto: pixabay.com

Kanadské kuře

28. 10. 2018

Ač jsem nikdy neměla to štěstí se do Kanady podívat, moji přátelé tam byli na studiích a přivezli krom spousty zážitků i tento moc chutný recept. Pokud vás osloví, tak vyzkoušejte.

Kanadské kuře

Ingredience:
1 celé naporcované kuře,/nemusí být celé kuře, ale mohou být i různé části, jak má každý rád/
1hrnek nakrájené cibule
1 hrnek kečupu
1/8 másla
1 lžička kari /dávám rovnou lžičku/
1 lžička octu
1-2 lžičky cukru krupice vrchovaté
2 lžičky worcesteru
1 lžička soli /dávám o trochu méně, když, tak dosolím v závěru/
½ lžičky pepře

Postup: Naporcované, lehce osolené kuře,nebo jiné části dáme na másle péct. Kdo má rád, může péct na oleji.
Mezitím všechny ostatní přísady/cibule – pepř, jak jsou shora uvedeny/ za stálého míchání povaříme v kastrůlku asi 5 až 10 minut. Počkáme, až směs zhoustne a ingredience se propojí. Směs v závěru pečení přidáme k masu a lehce dopečeme 5 až 10 minut. Troubu vypneme a necháme ještě lehce dojít.
Asi v půlce času pečení přidám ke kuřeti na hrubo nakrájené žampiony nebo hlívu ústřičnou, možno i obojí. Když rostou houby, tak zajisté ty z lesa jsou nenahraditelné. Teprve jakmile houby změknou, přidám uvařenou směs z ostatních přísad.

Nejlepší je kanadské kuře s novými vařenými bramborami a bílým vínečkem.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Tento recept mám už roky napsaný, ale nikdy jsem nezkusila :-(
Dana Puchalská
Vypadá to moc dobře.
Vladislava Dejmková
Mám dva recepty na kanadské kuře, oba jsou trochu jiné, ale cibule a worcester jsou tam také. Pokud je tento opravdu původem z Kanady, tak ty "moje" už nějakou dobu kolovaly mezi českými kuchařkami, až se trochu pozměnily.
Zuzana Pivcová
To jsem ještě neslyšela - kanadské kuře. Recept vypadá pěkně pikantně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

22%