Ilustrační foto: pixabay.com
Dvě třetiny Čechů se ani 3x za měsíc nepřimějí k jakékoli sportovní aktivitě
20. 10. 2018Pravidelný pohyb je nejlepší prevence celé řady onemocnění. Logické by tedy bylo hýbat se co nejčastěji. Jenže opak je pravdou. Jsme stále lenivější, a je jen otázkou času, která z civilizačních nemocí nás potká.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Hofman
22.3.2019 07:01
Nejvetsi problem je, ze sportovci a lide co se o sebe staraji, sportuji a dbaji na svoje zdravi, tak maji stejnou stejnou oeci jako tlustosi, alkoholici, kuraci a lide, co se nehybaji. Dokud taci neodpovedni lide nebudou mit vyssi zdravotni pojisteni a nizsi leci, nic se nestane. Nejsme si rovni a nemame stejna prava. Jenze volici CSSD a Babise a komunistu tohle slyset nechteji a chteji lenize tech druhych. rika se tomu solidarita. a stejme je to se zdravim a sportem. aktivni sportovci plati line nicnedelajici.
Eva Mužíková
21.10.2018 21:00
Mne také pohyb, obzvláště chůze, drží nad vodou. Jak je pohyb pro mne důležitý se přesvědčuji zrovna v těchto dnech, kdy jsem po úrazu méně pohyblivá. Špatně spím, špatně trávím, jsem bez nálady.....
Elena Valeriánová
21.10.2018 18:39
Ani se mi těm číslům nechce věřit. Já mám spíše pocit, že mladá nebo střední generace běhá, jezdí na kolech, lyžují, chodí na cvičení, do fitka a zdravě se stravují. Myslím, že nejhůř jsou s pohybem děti. Mobil, tablet, počítač nejlepší kamarád. Jezdíme s manželem na kole, i když je elektrické, tak pokud chceme jet musíme šlapat. Do obchodu pro běžný nákup jezdíme na obyčejných kolech. Máme pejska, chodím s ním na procházku většinou ráno, manžel odpoledne. Jinak je s námi na zahradě, kde nám pohyb taky nechybí. Milovala jsem chůzi po lese, ale teď máme lesy zničené, nevím kdo na tom má větší zásluhu, jestli kůrovec a nebo lesáci. Máme dost pohybu? Co já vím ...
Danka Rotyková
20.10.2018 17:41
Moc ráda chodím. Ostatní činnosti jsem díky zdravotním problémům minimalizovala. Ale chůze v lese s holemi je pro mne ta nejlepší aktivita, jakou jsem kdy poznala.
Dana Puchalská
20.10.2018 14:33
Tančím bídně, kolo už nemám, ale ráda chodím. A celý život jsem ráda plavala. A občas vyrazím i na nějakou procházku po horách. Tedy když mi to zdravotní stav dovolí.
Jana Šenbergerová
20.10.2018 13:39
Chodím ráda, i když teď podstatně méně než dřív. A baví mě jízda na kole, i když v našich končinách je to spíš pořádná dřina než rekreační sport. Ve všední dny trávím hodinku denně popocházením při nakupování. Někdy lapám sluneční paprsky, jindy po dechu, protože k nám je to do kopečka. Do druhého patra chodím většinou pěšky, jen s těžkým nákupem mi pomůže výtah. Cvičím Tibeťany a vůbec ...
Věra Ježková
20.10.2018 11:42
Kolo ani zahradu nemám, pro tanec jsem se nenarodila. Chodím. Na podzim i organizovaně po Stromovce s půjčenými holemi. Pokud nenesu těžký nákup, běžně po schodech do třetího patra.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA