Ozvěny z kalendária: 15.10. Mezinárodní den bílé hole
15. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
19.10.2018 00:22
U nás v ulici bydlí 74 letý pán, dvakrát denně jezdí tramvají do města. Obdivuji ho, mnohokrát jsem jej vedla, když ztratil směr. Je stále v dobré náladě. Nejhorší jsou pro něj různé terénní úpravy na ulici, nebo v zimě sněhové bariéry.
Marcela Pivcová
16.10.2018 13:36
Díky, Libore, za příspěvek. Také já znám ze svého okolí několik nevidomých, nejvíc obdivuji sousedku, která sice není zcela nevidomá, ale má těžkou vadu zraku a s tímto handicapem stále jezdí denně do práce městskou dopravou, ještě s několika přestupy. Jak se pak dívat na ty mladé a zdravé, kteří žebrají na ulici peníze třeba nepříliš zdařilým hudebním projevem nebo pomocí psího společníka?
Věra Ježková
16.10.2018 07:27
Ztráta zraku musí být strašná věc. Bílou pastelku si kupuji. V zaměstnání jsme měli jeden čas nevidomého kolegu (asi od 13 let). I když jsem se s ním rozcházela v politických názorech, obdivovala jsem ho za to, že dokázal vystudovat, získat dva akademické tituly a zapojovat se do běžného života. Svůj hendikep si nepřipouštěl, aspoň navenek. Např. o nějaké akci se vyjadřoval jako člověk vidící: toho jsem tam neviděl.
Hana Rypáčková
15.10.2018 16:54
Taky už si zkouším hygienu bez světla , ale i se světlem se často téměř přerazím..U nás je oddíl knihovny pro nevidomé, jeden čtenář má vodícího psa obrovskou pudlici. Je tak ukázněná, že by se měl Venda stydět...
Dana Puchalská
15.10.2018 16:19
Máme sousedku, která už velice špatně vidí. A pokaždé když se potkáme, tak jí tiše obdivuji. Její soběstačnost by ji mohl závidět i leckterý senior co vidí. Klobouk před ní dolů. A zatím má i smysl pro humor a to jí je lehce přes 75 let.
Zuzana Pivcová
15.10.2018 11:18
Několik nevidomých znám i u nás na Jižním Městě. Ráda bych si někdy zkusila pobyt v kavárně beze světla, kde obsluhují nevidomí. Díky, Libore, s Pastelkou se ve středu určitě potkám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA