Ilustrační foto: pixabay.com
Dávné chutě podzimu
5. 10. 2018Rána už jsou mrazivá, noci chladné, sluníčko už nemá takovou sílu, i když přes den ještě hřeje. Když se řekne podzim, rozhodně to však neznamená blížící se konec…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
5.10.2018 22:17
My jsme u nás pouze vyslovovali - s - kosmatice, ale jinak to bylo totéž, černý bez. Moc mi to jako dítěti nechutnalo.
Věra Halátová
5.10.2018 20:49
Neznám žádné z těchto jídel. To jsou krajové názvy z Čech. A co je to "kocmatice"? Neznám.
Danka Rotyková
5.10.2018 19:17
Já se v tomto ročním období narodila a cítím se v něm nejlépe. I ta jídla mi moc chutnají, tedy kromě šumajstra, ten se u nás ani nevařil. Ale houby nebo brambory, to je vždy velká dobrota.
Jana Šenbergerová
5.10.2018 17:47
Mně chutná úplně všechno, i to, co si sama uvařím. A podzim patří k mým oblíbencům, takže teď přitéká voda na můj mlýn.
Dana Puchalská
5.10.2018 11:25
A co takové pečené brambory i ve slupce? To mám ráda moc a moc. Ale kyselo a šumajstr ne. Podzimní vaření s bramborami je fajn.
Zuzana Pivcová
5.10.2018 11:00
Kyselo, to jsem neměla číst. To bych mohla mít každý týden. Ale i další nabídka z Hančina článku je lákavá. Na podzim se nijak nezlobím. Má své kouzlo jako všechna období. Hlavně, aby byl, jak má tradičně být.
Hana Nováková
5.10.2018 09:47
Mám ráda podzimní dny ať už jsou slunné, či deštivé. Podzimní barvy přírody jsou tak úžasné, že i nejslavnější malíři světa je nedokáží věrohodně vystihnout, zkrátka příroda je nenahraditelná. A k tomu si uvařit něco dobrého a mít krásný výhled z okna jako mám já, to je ráj na zemi. Autorce a nejen ji krásný podzimní den..
Věra Ježková
5.10.2018 07:09
Hezké. Podzim mám z ročních období nejradši. Ale šumajstra bych si nedala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA