Ilustrační foto: ingimage.com
Nechuť k pohybu. Co s ní?
29. 9. 2018Špatné známky v tělocviku, odpor k jakémukoli pohybu, nezájem o sport. Pro někoho nepředstavitelné, pro někoho běžná součást celého jeho života. Dispozice a lásku ke sportu má zkrátka každý jiné a někdo vůbec žádné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Drahomíra Leblochová
1.10.2018 08:40
S odchodem do důchodu v 60 letech jsem si "naordinovala" cvičení ráno před snídaní - jen základní cviky od hlavy k patě plus pár cviků z jógy. zabere 15- 20 minut. Zpočátku se mi nechtělo, ale věřte tomu, že jsem si zvykla. Pak až skončila práce na zahrádce, přidala jsem po večeři hodinovou procházku- se psem, jak říkám, i když psa nemám. Pes totiž potřebuje ven za každého počasí a pravidelně. Pokud se venku žení všichni čerti, sednu na rotoped, koukám na televizi na nějaký cestopisný film a šlapu. Začínala jsem na 10 km, postupně jsem přidávala až na 20. Dál už to nezvyšuji, mám to na třičtvrtě hodiny a to mi stačí. Odjakživa mám ráda pohyb, tak v tom pokračuji - přiměřeně svému věku a stavu. Vím dobře, že když zleniví nohy, zleniví i mozek a to je začátek konce. Nejtěžší je začít, pak už je to hračka.
Mirek Hahn
1.10.2018 08:38
Nechutí k pohybu netrpím. Naopak mám velkou chuť k pohybu.... ale často zůstává jen u té chuti. Tak dlouho se rozhoduju pro správný okamžik, kdy vyjít ven, tak dlouho se vypravuju, že mezitím začne pršet a nemůžu jít nikam. Tedy můžu ale v dešti je to dost otrava. Domácí cvičení nepraktikuji, zbytečným nakupováním cvičidel na doma jsme si také prošli, naštěstí jsme je už zase povyhazovali. Pro mne je nejefektivnější, drobné aktivity moc neplánovat, rychle obout boty nebo vzít kolo a mazat.... :-)
Věra Ježková
29.9.2018 19:54
Pohyb nemusí být jen sport. Já chodím, ochotně. Na kole jsem jezdila ráda, ale nemám ho - neměla bych ho kam dát. Za mlada jsem ráda lyžovala. Rotoped po letech používání odpočívá ve sklepě; po operaci kolena jsem si koupila šlapadlo, - občas na mě vyčítavě blýskne z pod stoličky u přítele v pokoji. Organizovaný sport pro mě není.
Olga Škopánová
29.9.2018 19:36
Já jsem v životě taky moc nesportovala, ale po 50 mě můj zdravotní stav prostě donutil. Bud budu sportovat, nebo mě budou bolet klouby a záda. A jestli si někdo myslí, že mu doktoři pomůžou tak se hodně plete.
Jitka Caklová
29.9.2018 12:43
Čtu o Janě a říkám si "To je přece celé o mně :-)". Zblbnutá reklamou jsem si koupila nejprve rotoped, pak eliptical, různé cvičební pomůcky, abych nakonec zjistila, že k udržení dobré kondice mi stačí denně, hlavně správně, cvičit na běžné cvičební podložce a stroje nechat zahálet :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA