FOTO: archiv autora
Srub z ramínek na šaty
25. 9. 2018Snídaně probíhala jako obvykle, tedy ve spěchu a hlasitě. Já a moje o dva roky starší sestra jsme museli do školy a rodiče do práce, a všichni jsme si museli říct u hrnku kafe nebo kakaa, co každého toho dne čeká a jaké má povinnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
26.9.2018 17:33
Moc pěkný článek. Holt chlapi jsou kluci pořád a to je víc než dobře. Dost bylo škarohlídů. Děkuju.
Zuzana Pivcová
26.9.2018 14:19
Opravovat se da {z redakcniho webu} i komentare, ale to clovek nesmi byt v Albanii, kde nejsou nase pismena s hacky atd.
Lubomír Müller
25.9.2018 19:30
Čtu svůj komentář, jen tak pro kontrolu, a vidím hrubé pravopisné chyby. Spisovatel by měl psát spisovně, tedy bez hrubek, ale to by musel psát pomalu, nechrlit, nedělat překlepy a číst po sobě dříve, než klikne uveřejnit. Bohužel se v již zveřejněných komentářích tady opravovat nedá, tož co se dá dělat. Stává se mi to často, Zuzka, pečlivá redakční redaktorka ví.... Jsem jí za to vděčný.
Lubomír Müller
25.9.2018 19:23
Děkuji za milé komentáře. Ano, je to kapitolka z chystané knihy Obrázky času (paní Jano a Ivano, uhodly jste =) Už jsem tady dříve publikoval několik kapitol z této knihy, která bude ohlédnutím (přiznávám, že trochu laskavějším než často byla skutečnost) za "nevinnými" roky dětství. A tenhle můj srub z ramínek na šaty přežil více jak 40 let. Hrály si v něm z panenkami i moje dcerky, s čímž jsem jako kluk "výrobce" ani ve snu nepočítal. Na obrázcích, pripojených k článku, je vyfocený z různých úhlů a v různém prostředí. Vše jsem dělal sám tak, jak jsem to popsal. Dokonce i miniaturní nábytek, skříň a šuplata. Byly tam i stůl a židličky, ale ty už tlak času nevydržely. Za umělecký výtvor to nepovažuji. Kdepak. Jen jsem si takový srub přál mít, tak jsem si ho nakreslil a udělal. Nakonec měl i docela zajímavý osud: asi rok po dokončení jsem ho přihlásil na nějakou okresní výstavu malých všeumělů =) Nic sice nevyhrál, ale líbil se moc slečně, která vystavené exponáty hlídala. Zamiloval jsem se do ní a svůj výtvor jí dal. Byla šťastná, ale tím to skončilo. Odměněn jsem jinak nebyl =), což jsem si neuměl vysvětlit. Když se tatínek dozvěděl, že jsem srub dal jakési slečně, šel za ní do zámku (nebyla to komtesa, nebojte se, jen se výstava konala na teplickém zámku) a srub jí odňal, že jí nepatří. Schoval si ho v práci. O několik měsíců později jsem ho u něj v práci uviděl. Když mi vysvětlil, jak se tam ocitnul, byl jsem zahanben a naštval se na něj. Týden jsem s tatínkem nemluvil. Ale alespoň jsem pochopil, proč se slečna ke mně vůbec neměla, ačkoliv jsem jí dal z lásky dům....
Zuzana Pivcová
25.9.2018 17:35
Viditelne patris k vseumelum a ti to v detstvi casto nemeli snadne. Asi jsi rodice svymi napady dost potrapil a mozna i kantory. Dobre, ze Ti to zustalo. Ze jsi hracicka i koncertni hrac! Uz abych byla na ceske klavesnici.
Alena Vávrová
25.9.2018 13:27
Jako vždy, Lubomíre, moc pěkné, srdíčkové ♥ čtení. Hned bych četla dál, díky.
Jana Kollinová
25.9.2018 12:52
Protože je příspěvek delší tak jsem přehlédla připojené fotografie nádherných výtvorů ze dřeva a prosila bych autora článku o sdělení zda jde o vlastní uměleckou tvorbu nebo se na nich podílel další kutil. Děkuji za odpověď.
Jana Kollinová
25.9.2018 11:14
Stále platí, že v každém muži je malý kluk a v malém klukovi obrovská duše plná fantazie. Hezké čtení. Je to ukázka z nové knihy. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA