Jak zabezpečit chatu před zloději a vetřelci
Ilustrační foto: Adlo

Jak zabezpečit chatu před zloději a vetřelci

30. 9. 2020

Chalupy a chaty se v letních měsících často stávají našimi dočasnými domovy. Teplé počasí a hřejivé slunce nás o víkendech vyhání z měst právě sem. Chalupářská sezóna se ale s blížícím se podzimem pomalu chýlí ke konci a už se tam pravděpodobně nedostaneme tak často. 

chaty a chalupy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano, zabezpečení nemovitosti je leckde náročné. Ale je to jistota. Hurá, že už nemáme chalupu. Máme o starost méně.
František Klapal
Podle mě se takové rady vždycky hodí. My teda naštěstí máme naši chatu zabezpečenou dobře. V poslední době si ale čím dál víc uvědomuji, že dnes je možné o majetek přijít i jinak, než jen rukou zlodějů. Právě proto si myslím, že určitě není na škodu ho mít ochráněný i z právního hlediska. Pokud se nepletu, tak přímo k tomuto účelu slouží například sverenske fondy. Co jsem tak koukal, tak ty je možné založit například u https://www.alphacitizen.com/cs/ Sám nad tím dost přemýšlím.
Libor Farský
Nejlepší je napsat na dveře "Klíč je pod rohožkou, nic nerozbíjejte, prosím". Uvnitř pak na kuchyňský stůl "Žádné cennosti zde nejsou, tak se nezlobte a pochutnejte si na malém pohoštění, které jsem pro Vás připravil ve spižní skříni - je vpravo vedle dveří. Otvíráky na konzervu a na láhev vína jsou v šuplíku kuchyňského stolu. Při odchodu, prosím, zase zamkněte a vraťte klíč pod rohožku. Je to takový rituál, který jsem převzal po prarodičích, kteří zde dříve žili. Děkuji za pochopení ..(jméno).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%