ilustrační foto: pixabay.com
Petrklíč jarní neboli prvosenka - jarní kráska, která i léčí
10. 9. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
10.9.2018 14:34
Moje oblíbená rostlinka už doslova od dětských let. Když jsme se přestěhovali do jižních čech, petrklíč jsem tu nikde nenašla. Proto jsem si po několika letech dovezla od tety z Podkrkonoší dvě nebo tři rostlinky a na vlhkém místě na naší zahradě je zasadila. Rostly tam snad padesát let, až je nedávno kamarád přesadil - a byl konec. Bohužel! Je to chráněná rostlina, asi si ji už těžko odněkud dovezu.
Zuzana Pivcová
10.9.2018 13:43
U nás v kraji také bývalo hodně petrklíčů, mívali je i lidé na zahrádkách. O léčivých účincích tentokrát nic nevím.
Blanka Macháčková
10.9.2018 12:37
Z dětství pamatuji rozkvetlé petrklíčové louky. Sbírala se květenství a nosila do školy co by léčivka. Dnes ty louky už nevídám.
Jitka Hašková
10.9.2018 10:40
U nás roste jeden před domem už léta. Chodím se na něj vždy na jaře dívat, trhat ho nebudu. Pokusím se ho koupit v bylinářství proti kašli.
Dagmar Bartušková
10.9.2018 08:43
Když se řekne petrklíč, vzpomínka mě nese do dětství. Jakmile na naší zahradě tato jarní rostlinka vykoukla ze země s téměř nerozvitými poupaty, utrhla jsem jí a nesla kytkalku své mámě. Ráda jsem si přečetla zajímavosti o jeho zdravotních účincích. Dano, díky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA