Poznáš toto nádraží?/33
Foto: autorka

Poznáš toto nádraží?/33

10. 9. 2018

Nádraží mi připadalo strašně známé, i když jsem tu nikdy předtím nebyla. Už vím!!! Přesně tohle nádraží jsem kdysi viděla na zmenšeném modelu železnice.

img-6706-3.jpg

img-6705-1.jpg

Za nádražím vidíte horské velikány.

img-6707-4.jpg

img-6704-2.jpg

Obec v okresu Poprad (maďarsky Ótátrafüred, německy Altschmecks) je nejstarší osadou ve Vysokých Tatrách. Byla založena v roce 1793. Leží v nadmořské výšce 990 metrů. Místo je železničním uzlem Tatranské elektrické železnice. Pozemní lanovou dráhou, postavenou v roce 1908, se dostanete do známého turistického a lyžařského centra.

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Uhodli? Starý Smokovec
Jana Šenbergerová
Díky všem přede mnou jsem to tentokrát měla snadné a rychlé. Možná jsem tam někdy i byla, ale ...
Alena Vávrová
V místě jsem byla, nádraží si ale už napamatuji. Název z němčiny je mi nápovědou, ověřeno na netu...
Marcela Pivcová
Sažím se také vybavovat si dávné vědomosti z němčiny, takže myslím, že vím. Navíc jsme tam rovněž byli kdysi na škole v přírodě.
Helena Votíková
Taky poznala...
Marie Seitlová
Znám velmi dobře a budu tam na týden v sobotu. Xkrát jsem tam bydlela, moc se mi v celých Tatrách líbí.
Jitka Hašková
Poznala jsem. před 3 roky jsem tam byla týden v lázních a vejletila kolem.
Dana Puchalská
Poznala. Hurá. Pomohl mi německý název.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%