Umí si mládež vychutnat radosti všedních dní, když je pohlcena mobilní technologií?
Ilustrační foto: pixabay.com

Umí si mládež vychutnat radosti všedních dní, když je pohlcena mobilní technologií?

17. 9. 2018

Dnes jsme obdržela jeden moc zajímavý mail. Nedalo mi to, a tak bych se s vámi chtěla podělit o jeho myšlenku. Nepředpokládám, že tento příspěvek budou číst mladí, měla bych totiž obavu o jejich zničenou bránici při neutuchajícím smíchu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Když si při snídani otevřu íčko, nejsem mnohdy schopna od počítače odejít..,.stal se ze mne závislák, tak co bych měla vytýkat mladým.....
Jana Kollinová
Článek se mi líbí. To, že mobilní technologie pohltily mládež je z mého pohledu zcela normální adaptací na dostupnost tohoto produktu. Když se na to podívám z pohledu seniorky tak jsem vděčná vnoučatům, když mi pomohou s nějakým komunikačním zádrhelem v PC nebo mobilu a budu ráda pokud budou lapat vše dostupné a poznatky se mnou sdílet.
Libuše Křapová
oprava ... jedno z měřítek...
Libuše Křapová
Hanko, prosím, řekněte mi. Znáte nebo slyšela jste někdy při nahlédnutí do celé historie lidstva o době, kdy si starší libovali, jak je mládež dobře vychovaná a má před sebou skvělou budoucnost? Pokud já vím, tak nikdy nic takového neexistovalo. Vždy si starší generace na mladé stěžovala. Dokonce je to bráno jako jedno u měřítek, že stárneme. Komu mladí lezou na nervy, nepatří mezi ně a je starý. ***O tempora, o mores!*** "Jaké to časy, jaké to mravy!" povzdech, lamentace nad tím, jak jsou časy a mravy pokleslé a kam to všechno došlo. Autorem výroku je údajně Marcus Tullius Cicero (106–43 př. n. l.) , římský politik, řečník a spisovatel.
Zuzana Pivcová
Já jsem třeba před pár dny, ještě v jižních Čechách, sledovala manželský pár asi tak v mých letech na terase cukrárny. Oba měli před sebou mobil, seděli k sobě takřka zády a neřekli si ani větu. Takže to není výhradně záležitost mladých. Naproti tomu tam u řeky byla spousta aktivit speciálně pro děti, kterým připravovali program mladí. Taky v táborské zoo byli do práce a provozu zapojeni skoro samí mladí. A v Kreativním centru, kde je naše redakce? To už ani nemluvím, co všechno podnikají. Oni mají totiž velmi široký záběr, neříkám, že do detailu, ale zvládnou toho hodně, i vedle toho mobilování. Připomíná mi to kdysi jednoho mimořádného kluka na němčině. On si při hodinách pořád něco maloval, tak jsem ho chtěla nachytat a vynadat mu, ale on vždycky věděl, o co jde, a uměl. Prostě zvládnul obojí. :-D
Mirek Hahn
Podobně hodnotila předešlá generace situaci v době, kdy mládež kdekoli vrtěla v ruce Rubikovou kostkou. Jsou to jen nové, masově rozšířené, elektronické hračky. Pořád ještě potkávám mladé lidi, kteří šlapou s batohem na zádech Vysočinou, jezdí na kole, hrají fotbal nebo volejbal atd.
Naděžda Špásová
Ten článek měl být někde jinde. Apelace k probuzení je trochu mimo mísu. My už jsme dávno probuzení. Nabádat své potomky taky nehodlám, jsou dospělí, tak ať se starají. Jinak souhlasím s Ivanou.
Blanka Macháčková
Souhlasím s Ivanou.
Irena Mertová
No ano, někdy si představuji, co by se asi stalo, kdyby to najednou vše přestalo fungovat.... to by bylo probuzení ...:-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%