Ilustrační foto: pixabay.com
Umí si mládež vychutnat radosti všedních dní, když je pohlcena mobilní technologií?
17. 9. 2018Dnes jsme obdržela jeden moc zajímavý mail. Nedalo mi to, a tak bych se s vámi chtěla podělit o jeho myšlenku. Nepředpokládám, že tento příspěvek budou číst mladí, měla bych totiž obavu o jejich zničenou bránici při neutuchajícím smíchu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
18.9.2018 23:41
Když si při snídani otevřu íčko, nejsem mnohdy schopna od počítače odejít..,.stal se ze mne závislák, tak co bych měla vytýkat mladým.....
Jana Kollinová
18.9.2018 12:42
Článek se mi líbí. To, že mobilní technologie pohltily mládež je z mého pohledu zcela normální adaptací na dostupnost tohoto produktu. Když se na to podívám z pohledu seniorky tak jsem vděčná vnoučatům, když mi pomohou s nějakým komunikačním zádrhelem v PC nebo mobilu a budu ráda pokud budou lapat vše dostupné a poznatky se mnou sdílet.
Libuše Křapová
17.9.2018 13:20
Hanko, prosím, řekněte mi. Znáte nebo slyšela jste někdy při nahlédnutí do celé historie lidstva o době, kdy si starší libovali, jak je mládež dobře vychovaná a má před sebou skvělou budoucnost? Pokud já vím, tak nikdy nic takového neexistovalo. Vždy si starší generace na mladé stěžovala. Dokonce je to bráno jako jedno u měřítek, že stárneme. Komu mladí lezou na nervy, nepatří mezi ně a je starý. ***O tempora, o mores!***
"Jaké to časy, jaké to mravy!" povzdech, lamentace nad tím, jak jsou časy a mravy pokleslé a kam to všechno došlo. Autorem výroku je údajně Marcus Tullius Cicero (106–43 př. n. l.) , římský politik, řečník a spisovatel.
Zuzana Pivcová
17.9.2018 11:38
Já jsem třeba před pár dny, ještě v jižních Čechách, sledovala manželský pár asi tak v mých letech na terase cukrárny. Oba měli před sebou mobil, seděli k sobě takřka zády a neřekli si ani větu. Takže to není výhradně záležitost mladých. Naproti tomu tam u řeky byla spousta aktivit speciálně pro děti, kterým připravovali program mladí. Taky v táborské zoo byli do práce a provozu zapojeni skoro samí mladí. A v Kreativním centru, kde je naše redakce? To už ani nemluvím, co všechno podnikají. Oni mají totiž velmi široký záběr, neříkám, že do detailu, ale zvládnou toho hodně, i vedle toho mobilování. Připomíná mi to kdysi jednoho mimořádného kluka na němčině. On si při hodinách pořád něco maloval, tak jsem ho chtěla nachytat a vynadat mu, ale on vždycky věděl, o co jde, a uměl. Prostě zvládnul obojí. :-D
Mirek Hahn
17.9.2018 10:30
Podobně hodnotila předešlá generace situaci v době, kdy mládež kdekoli vrtěla v ruce Rubikovou kostkou. Jsou to jen nové, masově rozšířené, elektronické hračky. Pořád ještě potkávám mladé lidi, kteří šlapou s batohem na zádech Vysočinou, jezdí na kole, hrají fotbal nebo volejbal atd.
Naděžda Špásová
17.9.2018 10:29
Ten článek měl být někde jinde. Apelace k probuzení je trochu mimo mísu. My už jsme dávno probuzení. Nabádat své potomky taky nehodlám, jsou dospělí, tak ať se starají. Jinak souhlasím s Ivanou.
Irena Mertová
17.9.2018 09:40
No ano, někdy si představuji, co by se asi stalo, kdyby to najednou vše přestalo fungovat.... to by bylo probuzení ...:-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA