FOTO: pinterest.com
Znáte královnu noci?
5. 9. 2018Vím, že skoro každý z nás má rád květiny a mnozí z nás i kaktusy a sukulenty. A jak jsem tak listovala jednou svojí opravdu starou knihou, našla jsem i krásnou kresbu právě oné Královny noci - Selenicereus grandiflora.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
20.10.2018 01:51
Dano, promiň, asi mi šly oči"šejdrem", že jsem nepřečetla správné datum.
Zdenka Jírová
5.9.2018 23:28
Dano, nějak mi tvůj článek v únoru unikl, tak odpovídám až dnes. Královnu noci jsem vlastnila do předloňska, od roku 1965. Bohužel, v zimě nějak nachladla a uhynula. Kousek jsem si jí propašovala od známých z tehdejšího Západního Německa, kde jsem byla s mužem u jeho příbuzných. Tam ji měli velikou, krásnou a viděla jsem i její květy. Kousek mi dali a já ji celá ta léta pěstovala doma na okně. Pravidelně mně kvetla. Květy jsou opravdu veliké a silně vonící. Mám už jen jejich fotografie. Když mi poprvé vykvetla, pozvala jsem večer i sousedy, kteří chtěli vidět ten zázrak. U nás jsem ji ve velkém provedení viděla před lety v Liberci v botanické zahradě, ale ne kvetoucí, noční návštěvy se nekonaly.
Zuzana Pivcová
5.9.2018 16:57
Nádhera. Občas chodíme na výstavy kaktusů a sukulentů, a vidět některé rozkvetlé kaktusy mi úplně vezme dech. Vždycky si vzpomenu na Bezručovu báseň a žasnu, jak z takové napohled pro někoho nepříliš půvabné rostliny vyrazí tak nádherný, skoro orchidejový květ. Jinak o této Královně nevím nic. Kdysi jsme byly v létě u pratety a ta nám řekla, že tu noc pokvete na zahrádce nějaká květina, což se stalo. Víc už si ale nepamatuji, je to dávno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA