Foto: archiv autora
Zvířata a já - 2. Jak pojmenovat domácího mazlíčka
2. 9. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
2.9.2018 10:48
Se jmény zvířátek je problém, třeba u těch s rodokmenem, která si člověk obstará od původního majitele. Mají mnohdy tak nešikovné jméno, že je polovina nových páníčků přejmenuje buď nějakou odvozeninou nebo úplně. Já bych brala pro legraci jen takové Macek z Kotěhůlek, ale ne z názvu obce vytvořit přímo jméno. A ta jména odvozená z místních specialit (piva nebo tvarůžků) už vůbec ne. Ale navrhuji shromáždit nebo vymyslet zde seznam jmen psů. Třeba z toho někdo nějaké jméno v budoucnu použije. :-D
Naděžda Špásová
2.9.2018 10:34
Libore, taky se mi to zdá trochu dlouhé. Určitě bych nedala pejskovi jméno podle bydliště, nebo místa narození. Chudinka Kladno, je to to nejhorší, co může člověk zvířeti udělat, kromě týrání, a to je, dát mu blbý jméno. Tohle se moc nepovedlo. Pejskové na titulní fotce jsou kouzelní.
Eva Mužíková
2.9.2018 10:31
Libore, já jsem se na rozdíl od Hanky celým článkem " prokousala", na začátku píšeš o Zdeničce / Sidi.. I já jí znám,dokonce i osobně. Je to supr seniorka z Ústí n. L... Jména pejsků podle názvů měst je možná dobrý nápad, ale ani jeden z Tebou navržených mne jaksi nezaujal...ale ta všeříkající Elenina fotka ano.
Hana Rypáčková
2.9.2018 09:54
Libore, to jsem celé nedala...Ale jména našich psů Filip -chytrost a Venda -po mém tatínkovi, chovatelka mu říkala Kájínek ( zdrhal).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA