Moje sestra trpí arachnofobií, to znamená, že má hrůzu z pavouků. Když objeví někde uvnitř na chalupě náhodného, trochu většího pavouka, promění se z jinak celkem energické ženy ve vystrašenou holčičku, která mě prosí, abych nohatého tvora vynesla někam ven.
Já se pavouků nebojím. S jedním se dokonce kamarádím. Tenhle Pavouk, správným názvem Yuki Spider 250, je motorka čínského výrobce, kopírujícího americký Harley-Davidson. Jeho pán, tedy majitel, motorkář, se v něm vidí. Z původního vzhledu motorky už zbylo dost málo. Ve své kategorii chopper byl Pavouk doveden asi až k úplné dokonalosti. Je kombinací černé a chromu a leskne se jak zrcadlo. Při rozjezdu se rozzáří modře a případně ještě zatroubí jak parník.
Nerozumím vůbec technice a nejsem schopna uvést základní parametry motorky. Třeba mě někdo doplní. Vím jen, že ji na motoakcích obdivují zkušení muži i kluci. Dámy a dívky, ty spíš pokukují po jezdci, který v černém koženém oblečení s nášivkami, řetězy, odznaky a dalšími ozdobami s Pavoukem tvoří nerozlučnou dvojici, sladěnou i stylově.
Motorky mě dřív absolutně nezajímaly a až do seznámení s Pavoukem jsem jela na motorce, přesněji na skútru, asi jen dvakrát v životě. Motorky, ježdění na nich a péče o ně jsou převážně mužská záležitost. Vzpomínám ale, jak jsme kdysi před lety měly se sestrou Trabanta a k tomu jsme se chovaly málem jako ke členu rodiny. Skončil po nehodě mého partnera na vrakovišti.
Věřím, že Pavouka takový osud nečeká a že mě jako dosud občas někam sveze. Co jinak bych dělala s výstrojí, kterou jsem si pořídila, když mé vrstevnice začaly odcházet do důchodu? A jezdit mě hrozně baví, věk nevěk.
Pavouk
23. 9. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Nina Šachová
24.9.2012 13:43
Jo, taková štíhloučká čičinka se přisaje řidiči na záda a ani neví, že jí za sebou má. To já kdybych dosedla, rozplácla bych svými sto kilíčky výfuk k zemi a v první zatáčce bych se koulela v příkopě jako koblížek. Proto mám pod sebou ráda čtyři kola, nikdy ne dvě.
Věra Sehnalová
24.9.2012 13:05
Desne vam to sekne,jen tak dal. Doufam Jirko ze venujete patricnou peci nejen motorce,ale i kocce v kuzi !!?
Jiří Libánský
24.9.2012 12:13
Na pořádnou motorku za správnýho motorkáře přece "kočka v kůži" patří. To ví každý. A bylo by málo, když by byla jen na ozdobu, že?
Hana Práglová
23.9.2012 22:51
Tak to tě tedy fakt obdivuju!!! Já taky skoro denně jezdím. S manželem.Na kole.!!! A při opravě našeho věžáku jeden z dělníků manželovi kolo odcizil..Ještě,že to nebyla taková super motorka.Bolelo by nás to určitě víc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Do Bílého domu, úřadu prezidenta USA, nastupuje Donald Trump. Je to podle vás dobře nebo špatně?
Určitě dobře, nejen pro USA, ale i celý svět
Možná dobře pro USA, ale pro Evropu už méně
Není to dobře ani pro USA, pro Evropu už vůbec ne