Foto: autorka
Její Veličenstvo Cuketa
7. 8. 2018Najde se asi jen málo lidí, kteří neochutnali tuto jemnou zeleninu. Někteří ji po ochutnání zatratili, ale jiní si ji přímo zamilovali.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
24.8.2018 18:22
Libko, zrovna dnes jsem si na tom pochutnávala. Miluji i cuketové zelí. Nádivku také peču. Mně letos cukety zasazené na kompostu umlátily padající letní jablka, ale naštěstí mám neúnavného dodavatele ;-).
Libuše Křapová
24.8.2018 15:02
Zkuste tento recept. Oloupanou cuketu nakrájet na asi 1/2 cm tlustá kolečka. Někdo je nechává vypotit, já ne. Rozetřít česnek se solí a tím kolečka potřít. Trojobal , osmažit a podává se s brambory. Co zbude, sní se studené. Česnek tomu dodá pikantnost, sama o sobě je cuketa jako všechny tykve skoro bez chuti. Ňam, ňam :-) Upravuji tak i patizon.
Anna Csanádiová
24.8.2018 14:29
Cukety milujeme celá rodina. Letos jsem vysela spoustu semínek a těšil jsme se na sklizeň. Koncem června jsme sklidili pár cuket, jeli jsme na dovolenou a milé cukety dostaly plíseň. Ještě jsme se domlouvali že snad budu cukety prodávat, takové jsme měli množství a nemáme nic.
Jarmila Fialová
19.8.2018 08:54
Cuketu přidávám do všeho možnýho,naposledy k mletému masu do sekané a byla moc dobrá.Jinak třeba zelí i do sklenic zavařuji.
Zorka Horká
17.8.2018 15:00
Já tedy bez uzeniny( ne z útlocitu, ale z nutnosti), zakysanou smetanou se zatarem k tomu....famózní. Díky za připomenutí !
Věra Ježková
11.8.2018 07:30
Těsto jsem dala (bez oleje a prdopeče, se sněhem) na pánev jako placičky. Byly moc dobré.
Zuzana Pivcová
8.8.2018 17:07
Cuketu mi jedna někdejší kolegyně darovala a řekla, že to je jako okurka. Tak jsem si ji nastrouhala na salát a byl pro mě dost hrozný. Od té doby utekla řada let. Cuketu mám ráda, ale grilovanou, dušenou atd. Nesmí být přerostlá, to je pak taková skoro sypká a nechutná.
Dana Puchalská
8.8.2018 16:42
Já mám ráda cuketu naloženou jako
okurkové řezy. Protože skoro žádnou zeleninu nejím tepelně upravenou. Ale cuketa je dobrá zapečená s mletým masem.
Věra Ježková
7.8.2018 15:23
Cuketu nemusím. Protože nás jí ale zásobuje přítelova dcera ze své zahrádky, našla jsem způsob, jímž je pro mě poživatelná. Podélně ji rozříznu, vydlabu střed, nakrájím ji na centimetrová půlkolečka, posolím, nechám vybrečet. Osmahnu na oleji posypanou grilovacím kořením. Na talíři ještě strouhaným sýrem. Podávám s br. kaší nebo chlebem. Nádivku zkusím.
Eva Buchtelová
7.8.2018 11:22
Já dělám z cukety kompot,také něco na způsob hořčice nebo ajvaru.Hodně ji požívám na různá jídla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA