FOTO: archiv České televize
Příběhy naší republiky: Jak jsem (ne)cvičila na spartakiádě (část první)
6. 8. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
10.8.2018 18:20
Spartakiády jsem upřímně nesnášela. Jako pražské dítě jsem to měla povinné, navíc jsem si špatně pamatovala všechny ty pohyby na hudbu a tak to kazila druhým a také přelidněná Praha mi vadila, jako by tam i tak nebylo lidí až až! Jako dospělá jsem z Prahy prchla na Šumavu a radosti cvičení s chutí přenechala druhým. Chápu, že venkovské děti se do Prahy rády podívaly, já stejně nadšeně z Prahy odjela!
Lidmila Nejedlá
8.8.2018 17:45
Naše spartakiády jsou světovým unikátem, ať se to někomu líbí nebo ne. A já mám velmi ráda mládež v pohybu. Osobně mám hezké vzpomínky.
Helenka Vambleki
8.8.2018 16:41
Už jsem psala v otázce dne na toto téma. V roce 1980 jsem cvičila rodiče s dětmi a jak jsem byla v roce 1985 hrdá, že jsem byla přísnou komisí vybrána a můžu jet do Prahy. Žádná jsme to nebraly politicky, cvičení nás bavilo.
Jiří Bárta
8.8.2018 09:31
Jak pozoruji v diskuzi, téma Spartakiada vzbudila velký ohlas. Rád se k ní přidávám, i když ne zrovna jen s pozitivními vzpomínkami.
Anna Čípová
7.8.2018 22:22
Na spartakiády ráda vzpomínám. Jako starší žákyně jsem cvičila i na Strahově. Praha pro nás, děcka z venkova, byla kouzelná. Kdo vzpomene? Cvičily jsme v zelené halence a sukýnce a měly dva květy spojené zelenou stuhou. Potom jsem cvičila s dcerou skladbu pro rodiče s dětmi a dvakrát skladbu pro ženy.
Alena Vávrová
7.8.2018 20:29
Jak již píše dole Blanka, téma spartakiáda je kontroverzní. Myslím, že už jsme se o ní bavili i v Otázce dne. Hezky to napsala i Naďa. V Praze jsem cvičila jako dorostenka a moje zážitky byly úžasné, ale to i z účasti na místních, okresních a krajských spartakiádách. U mne rozhodoval sportovní duch a ideologii jsem tehdy nevnímala.
Hana Rypáčková
7.8.2018 16:56
Cvičil jsem 2x a 2x nacvičovala. Zrivna taky ta Poupata...Děvčata to bavilo, horší bylo je uhlídat v Praze...
Zdenka Jírová
7.8.2018 00:40
Účastnila jsem se nacvičování na 1. spartakiádu ve 4. třídě, cvičila jsem s krychlí, ale jenom na místním hřišti. Pak jsem nacvičovala na 2. spartakádu už v 1. ročníku SŠ, ale do Prahy jsem nejela, byla jsem v té době hospitalizovaná. Víckrát jsem už nic nenacvičovala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA