
Foto: autor
Domácí zavařenina
31. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
15.11.2019 20:16
Marmeládový zážitek na celý život mi připravili ve Frutě, když jsem ve věku 17 let byla na brigádě. Co splesnivělo, shnilo, rozšlapalo se, to šlo do marmelády. Zařekla jsem se, že TOHLE mi nesmí do baráku a zavařovala jsem o sto šest.
Vzpomínky na kvalitní socialistické potraviny beru s rezervou - spíš nám radši neřekli, cože to papáme. Dneska mají potraviny povinně uvedené složení - a my si můžeme vybrat.
Helenka Vambleki
23.4.2019 08:47
Slzím a musím počkat, až ten záchvat smíchu přejde, jinak bych asi nenapsala ani slovo. Takovou kaučukovou gumu neznám, ale dobu zavařovací si pamatuju. V době mého dětství byl chleba s marmeládou téměř denní snídaní a to jsme ani nemuseli zavařovat my, právě od takových hodných lidiček jsme ty loňské domácí marmelády dostávali a nám bylo jedno, že jsou loňské.
Lidmila Nejedlá
4.8.2018 00:52
Mirku, chechtám se tu po půlnoci tvému článku, možná už jsem také v Bohnicích, fakt jsem se pobavila. Tuhé džemy ředím studenou vodou.
Dana Puchalská
3.8.2018 21:14
A víte, že švestkovými povidly, které ještě nejsou tvrdé jako beton se dají úspěšně přilepit kachliky třeba v kuchyni? Ale musí se ještě trochu blemtavě táhnout. A lepidla není třeba.
Hana Rypáčková
3.8.2018 08:55
To muselo být letité. Jednou jsem našla zastrčenou sklenici a v ní něco jako hovínko..Ani to nešlo vydlábnout, vyhodila jsem to i se sklenicí..
Alena Tollarová
1.8.2018 16:19
Vidím, že mé dětství bylo ochuzeno. Každopádně jsem při čtení popustila uzdu fantazii a bavila se. Také se mi líbí představa sklenice plné krásně červené rybízové zavařeniny se zelenými stopičkami, jež se zachycují mezi zuby ... pěkné letní čtení.
Alena Vávrová
1.8.2018 15:11
Ta "žvejka" se snad dá uvařit jedině z černého rybízu. Ten už zde roste jen ve velmi malém množství - chvíli nad tím keříkem postojím a je po problému se zavařováním ;-)).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA