Ilustrační foto: pixabay.com a archiv autorky
Rebarbora: Využívá se nejen v kuchyni, ale i k léčbě
31. 7. 2018Všichni určitě víte, že rebarbora je vynikající v kuchyni. Ale zároveň je rostlinou vhodnou k léčení. Její léčebné účinky doporučovali už lékaři v Číně v r. 2700 př.n.l. Pojmenovali ji Zlatý kořen.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
3.8.2018 18:29
Danuško, ještěže tě tu máme. Nevěděla bych, jak si udělat červenou hlavu. Používá se do barev na vlasy, které nejsou zrovna levné?
Alena Vávrová
1.8.2018 15:24
Také mi tento "gigant" roste na zahradě a každoročně i kvete. Asi tak 2x upeču koláč a něco rozdám. Vím, že později se konzumace už nedoporučuje.
Jana Šenbergerová
31.7.2018 23:07
Patřila k mým oblíbeným pochoutkám, ale od té doby, co o ni vím, že vysokým obsahem kyseliny šťavelové více škodí, než prospívá, ji nevyhledávám. Obzvláště ve spojení s cukrem je to pořádný dryák.
Marie Seitlová
31.7.2018 21:44
Rebarboru mám na zahradě a používám do koláčů, kompot. Když se uvaří ve více vody s cukrem a dá vychladit, je výborná. Léčení a barvení je pro mne novinkou.
Naděžda Špásová
31.7.2018 14:01
Danko, rebarboru nesnáším od dětství a s věkem se to nijak nezlepšilo. :-)
Zuzana Pivcová
31.7.2018 12:33
Jako dítě jsem měla ráda z rebarbory koláč a kompot. Léčebné účinky jsou pro mě novinkou, díky!
Věra Ježková
31.7.2018 09:31
Několikrát jsem z ní dělala koláč, ale potřeboval moc cukru. Šťávu jsme vypili, ochucenou něčím tvrdším. Obsahuje ale moc šťavelanů, a není tedy nejvhodnější na ledviny (zejména pro nás, kteří už jsme si prožili aspoň jednu koliku – já dvě).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA