Foto: archiv autorky
Zvířata a já
26. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
29.7.2018 15:11
Maruško, hezké vzpomínání. Také jsem vyrůstala na vesnici, v mnohém jsme to měly podobné..
Zdenka Jírová
27.7.2018 23:47
Hezké vzpomínání, také jsem u babičky s bratrancem pásala husy a chodila do kurníku pro vajíčka.
Jitka Caklová
26.7.2018 21:37
Milá Maruško, ani nevíte, jak blízké je mi Vaše psaní. Slovo od slova, od odstavce k odstavci, jak byste popisovala příběh naší rodiny :-), jen s malým rozdílem na začátku. Tatínek byl synek z chalupy a protože si nevzal nevěstu, kterou mu rodiče vybrali, ale chudou služku, tak byl vyděděn a začínali v propachtovaném od nuly. Děkuji za připomínku mého dětství.
Naděžda Špásová
26.7.2018 18:26
Maruško, jsem také z vesnice. My jsme ale hospodářství neměli, jen prase, králíky, kocoura a psa a babička měla drůbež. Pejska jsem si přivlastnila a láska k těmto chlupáčům mi vydržela dodnes. Ten berňák je moc hezký. Hezké vzpomínky. :-)
Dana Puchalská
26.7.2018 13:02
Je to moc hezká vzpomínka. Babička taky psa neměla. Tedy ta v Brdech. Ta z Hané měla psa. A prý to byl kamarád, hlídal hlavně kluky, aby nelezli tam kam nesmí. Byl to prý německý ovčák. Ale nejlepšího hlidace6mela teta z Lovčic. Byl to oříšek Puntik.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA