(Foto: archiv Steamzine.cz)
Jsem steampunkerem
24. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eliška Murasová
24.7.2018 15:01
Nikdy jsem o steampunkerech neslyšela, stejně jako Jana K. jsem nakoukla do Wikipedie. Obrazově neskutečná podívaná! Chvílema mi to lehce připomínalo Adamsovou rodinu. Kostýmy steampunkerů však ještě vymakanější a bizarnější. Moc by se mi líbilo být tam s fotoaparátem.
Dana Puchalská
24.7.2018 14:50
Proč ne. Znám i horší varianty lidí, které bych za šera potkat nechtěla. Já osobně na to odvahu teď nemám. Ale jako koníček je to zajímavý. Děkuju za přiblížení dalších zajímavých lidí.
Jiří Libánský
24.7.2018 14:13
Pane Hahne, i já jsem byl okouzlen výtvarnou stránkou, možnostmi vlastní tvorby a fantazie téměř bez hranic. Teď jsem právě právě na zahradě a zatápím pod kotlem. Pokouším se rozběhnout malý parní stroj. Jestli se mi to podaří, bude to hlavní část mého vynálezu, parního ořezávátka tužek. Paní Kollinová, ono potkat mne večer v parku v jakékoliv mé podobě ať alternativní, nebo nealternativní by asi u každého vyvolalo podobný účinek. :-)
Jana Kollinová
24.7.2018 13:40
Vůbec jsem netušila, že existuje steampunk. Záchrannou kotvou byla opět WIKI a nyní vím, že jde o podžánr sci-fi, fantasy a poprvé byl použit v roce 1987. Mě zaujala jeho apokalyptická výtvarná tvář a fantaskní doplňky. Přemýšlím, zda mezi členy skupiny nepatřil Jiří Korn, ale dle mého názoru určitě zpěvačka Jana Kratochvílová, ale ta se možná pohybuje v jiné sci-fi realitě. Po přečtení článku jsem pochopila, jak snadné je vkročit do jiné dimenze, vytvořit si svůj vlastní reálný MATRIX. Co já se na stará kolena ještě nedozvím. Pane Libánský, Vy žijete mnoho životů paralelně a vůbec Vám to neubírá na osobitosti. Nerada bych Vás ale potkala v této Vaší alternativní podobě večer při procházce parkem. Pro mě šokující, ale líbí!
Mirek Hahn
24.7.2018 13:09
Mně na Steampunku nejvíc oslovuje výtvarná stránka...., fotografie, kresby a především artefakty.... dokonale propracovaný, technický design... vymyšlený. Realistická forma, fantaskní obsah. Fantazie !
Zuzana Pivcová
24.7.2018 13:03
Beru to jako určitý druh zábavy v této uspěchané době, která každému nevyhovuje. Asi jako když jsou závody veteránů s dobovým oblečením, případně kapelami atd. Jako alternativní osobní svět si to nemůžu představit. jsem stále ZP, jeden člověk ve svém jednom světě, ne jednou redaktorka, podruhé cestovatelka, pak motorkářka a nakonec básnířka. Omlouvám se. Nemůžu se měnit, včetně životní filozofie, změnou oblečení a společnosti, ke které se momentálně přidám. Ale věřím, že pokud se ti členové mezi sebou znají, určitě tráví společné hezké chvíle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA