Obnova pracovních sil u nás na Žižkově
FOTO: autor

Obnova pracovních sil u nás na Žižkově

25. 7. 2018

V parčíku před naším činžákem je pohostinno. Je známý po celách Čechách, Moravě, na Balkáně, ba i na Středním Východě. Šeptají si o něm a sní ve všech tamních věznicích. Když mukly z kriminálů propustí, putují rovnou k nám. Park je vybaven zdrojem pitné vody, po arabských exulantech, měkkým trávníkem bez kradení „lůžkovin“, blízkým nepřetržitým výčepem piva, levnou vinárnou a nonstop prodejnou potravin.

Trávník je měkčí než vězeňská palanda. Policie tu zasahuje citlivě, spíše jen formálně. Stačí mi vyhlédnout z výšky dolů a hned je o čem psát a mluvit.

Poklid je přerušován jen málokrát denně. To vychází bába Pitevní se psem Parchantem. Psisko vbíhá plné života do roští. Tam se hrozně lekne spícího trestance a hrůzou štěká. Kriminálník se také moc vyděsí a křičí. Pitevní také řve a hned volá policejní úderný oddíl. Ti přijedou, zkontrolují mukla, zastaví kolemjedoucí tramvaj a strčí ho na dozor tramvajákovi. Tak se to děje několikrát denně!

Propuštění vězňové se u nás rychle zotavují, lépe než ve drahém sanatoriu! Rychle načerpávají pracovní síly na další vězeňský pobyt.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Ani lázeňská města nejsou ušetřena. Bandy asociálů mají zelenou.
Marie Doušová
Takové obrázky jsou k vidění dost často po celé republice........
Jarmila Komberec Jakubcová
Dnes jedu na Žižkov tak se poohlédnu jak to tam vypadá
Dana Puchalská
A u nás je autobus, tam už nespí lotra kus. A za rohem máme křoví, tam si "kluci" rádi hoví.
Jana Šenbergerová
Uf! Naštěstí pod našima okny roste travička, stojí lavička, sedí babička ...
Miloš Nekvasil
Miloši, jel jsem asi před 14 dny kolem domu co bydlíš, a to co popisuješ je slabý odvar toho co jsem viděl já! Zrovna v tom parčíku měli nějakou zločineckou poradu, sedělo jich nejméně 10 v kroužku a popíjeli. Tys zrovna pobíhal po terase a já jel kolem tramvají. Ahoj, Jirka
Zuzana Pivcová
Tenhle článek se mi velmi líbí, považuji ho za věrohodný a dobře podaný. Zvláštní, že některá místa jsou už tak vyhlášená, že řada různých asociálů ví, kam se vydat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%